Nou sondaj IMAS, PNL are mai mult decat dublu fata de PSD. Partidul lui Ponta se prabuseste in irelevanta

politica

Cel mai recent sodaj realizat de IMAS arata ca PNL continua sa creasca in sondaje. Daca duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare 47,4% dintre romani care ar merge la vot ar vota PNL, potrivit unui sondaj IMAS realizat in ianuarie la comanda Europa FM. Studiul indica o crestere de aproape doua procente si jumatate fata de masuratoarea din decembrie.

Pe locul doi in preferintele celor chestionati sunt social-democratii, PSD fiind creditat cu un scor electoral de 20,6%, cu doua procente in plus fata de ultima luna a anului trecut.

Cu un procent a crescut si USR, care in ianuarie a fost preferat de 12,4% dintre respondentii IMAS. Partenerii politici ai USR, PLUS, au o cota de 3,4%, in stationare.

Dintre partidele parlamentare, UDMR este cotat cu 4,7% dintre optiuni, in scadere cu 0,3%, PMP cu 1,8%, in minus cu 1,2% fata de decembrie. ALDE are 3,2% in sondajul IMAS.

Cea mai mare scadere fata de luna decembrie o inregistreaza Pro Romania, partidul condus de Victor Pota avand o cota electorala de 3,8%, fata de 6,4% in decembrie.

Sondajul IMAS a fost realizat in perioada 13 – 31 ianuarie 2020, pe un esantion de 1.007 persoane, utilizand metoda CATI. Eroarea de esantionare este ± 3.1%.

Mai mult despre:

Comentarii: