externe

Noul presedinte al Coreii de Sud a fost procuror general: „Am datoria solemna de a reconstrui aceasta mare natiune”

Noul presedinte al Coreii de Sud, Yoon Suk-yeol, a depus juramantul marti in cadrul unei ceremonii in fata parlamentului de la Seul, relateaza agentiile de presa Yonhap, DPA si Reuters, citate de Agerpres. Anterior, el a fost procuror general al tarii.

Fost procuror general, noul sef al statului sud-coreean a reprezentat Partidul Puterii Populare in scrutinul prezidential din 9 martie.

In varsta de 61 de ani, Yoon va conduce Coreea de Sud pentru cinci ani si ii succede lui Moon Jae-in, prezent si el la ceremonia de marti.

In discursul de investitura, Yoon Suk-yeol a promis ca va reconstrui tara pe principiile unei democratii liberale si ale economiei de piata. El s-a oferit sa contribuie la revitalizarea economiei tarii vecine Coreea de Nord printr-un ”plan indraznet”, cu conditia ca Phenianul sa adopte masuri concrete in directia denuclearizarii.

”Apelul generatiei noastre este de a construi o tara care adopta democratia liberala si asigura o economie de piata prospera, o tara care isi indeplineste responsabilitatile de membru de incredere al comunitatii internationale, o tara care apartine cu adevarat poporului”, a declarat noul presedinte sud-coreean in fata celor aproximativ 41.000 persoane prezente la ceremonie.

El a subliniat ca este constient de ”datoria solemna de a reconstrui aceasta mare natiune”.

Noul lider de la Seul a adaugat ca asteapta cu nerabdare sa lucreze cu alte tari pentru a solutiona provocarile comune si a subliniat importanta apararii libertatilor economice si politice.

”Noi, ca cetateni globali, trebuie sa ne ridicam impotriva oricarei incercari de a ni se confisca libertatea, de a ne fi abuzate drepturile omului sau de a distruge pacea”, a accentuat el.

Yoon Suk-yeol isi preia mandatul intr-o perioada cand Coreea de Sud se confrunta cu provocari economice amplificate de pandemia de COVID-19, de razboiul din Ucraina si de alti factori, avand drept rezultat cresteri simultane ale inflatiei, ratei dobanzii si ratei de schimb valutar.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

16 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

16 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

16 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

7 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

16 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

16 ore ago