Noul primar USR al Sectorului 2 a depus juramantul: „Nu am nicio datorie fata de nimeni. Nu am legaturi cu nimeni din vechiul sistem si sunt liber”

politica

Noul primar al Sectorului 2, Radu Mihaiu, a depus marti juramantul de investire in functie, prilej cu care a declarat ca isi incepe activitatea cu angajamentele privind salubritatea, auditul si curatenia in scoli.

„Avem mult de munca, dar asta nu ne sperie. Incepem cu cele 3 angajamente pe care le-am semnat impreuna cu partenerii de la PNL: salubritate, audit si curatenie in scoli. Muncim sa anulam Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 2. Si in tot acest timp avem de gestionat impreuna cea mai mare criza sanitara a vietilor noastre”, a spus Radu Mihaiu, citat de Agerpres.

In opinia sa, este nevoie de deschidere catre oameni, onestitate, transparenta, asumarea unor directii si de multa munca. „Usa mea va fi in permanenta deschisa pentru cei care chiar muncesc in primarie, pentru cei de la firul ierbii care se lovesc si rezolva problemele si nu se ascund in spatele lui ‘nu e treaba mea, nu se poate, nu stiu'”, a subliniat Radu Mihaiu.

Potrivit acestuia, faptul ca a trecut o luna pana si-a preluat mandatul de primar este o dovada a „blocajului” in care se afla sistemul public romanesc.

„Avem prea multa birocratie, avem prea multe proceduri greoaie, avem prea multe hartii de plimbat intre institutii care nu sunt interconectate. Orice lucru simplu devine complicat atunci cand e implicat statul”, a declarat primarul Sectorului 2.

El considera ca aceste lucruri nu s-au schimbat, deoarece clasa politica de pana in prezent a fost mai preocupata de ”butaforie”, de „a-si da la gioale” decat de interesul cetatenilor.

„Avem oameni care au castigat si trag de victoria asta mai mult decat e cazul, avem oameni care au pierdut si care isi fac un titlu de glorie din tergiversarea predarii mandatului”, a semnalat Radu Mihaiu.

In opinia sa, decenta a disparut din politica romaneasca. „Imi propun sa schimb acest lucru la Sectorul 2. Avem acum alegeri in decembrie. Dupa aceste alegeri va trebui sa ne asezam cu totii si sa construim asa cum cetatenii vor vota si cum ne vor desena planurile de guvernare. Avem 4 ani la dispozitie sa aratam ca se poate face un alt fel de politica”, a spus Radu Mihaiu.

El este de parere ca au fost surprinsi de victoria sa la alegerile locale doar aceia care nu au observat mersul societatii in ultimul timp. Radu Mihaiu crede ca a fost votat din mai multe considerente, in primul rand pentru ca are „zero toleranta pentru coruptie si incompetenta”.

„Nu am nicio datorie fata de nimeni. Nu am legaturi cu nimeni din vechiul sistem si sunt liber sa iau orice decizie care pune in miscare schimbarile necesare. Vin din mediul privat si vin cu o abordare manageriala diferita de ce se gaseste de regula in administratia publica. Eu cred in puterea echipei si imi place sa ma inconjor de oameni mai destepti decat mine. Am dovedit ca sunt un sustinator al dialogului onest. Mi-am cerut scuze cand am gresit. Mi-am recunoscut neajunsurile. Nu am fost populist de dragul voturilor. Am prezentat cu argumente viziunea pe care am propus-o pentru Sectorul 2”, a declarat Radu Mihaiu.

Nu in ultimul rand, el a opinat ca a adus decenta in politica locala. „Desi am fost atacat grosolan pe tot parcursul campaniei, nu am raspuns niciodata cu aceeasi moneda. Am fost tinta multor stiri false, care mai de care mai mizerabile, dar eu si echipa mea ne-am pastrat calmul si am continuat sa ne prezentam ideile si principiile noastre”, a adaugat primarul Sectorului 2.

De asemenea, noul Consiliu Local a depus juramantul de investitura, cu exceptia a doi consilieri locali (Tudor Andrei Panaitescu si Dan Cristian Popescu), care il vor depune intr-o ceremonie ulterioara, intrucat marti nu au putut fi prezenti din motive legate de sanatate, respectiv de o deplasare in interes de serviciu.

La ceremonie au participat si prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, si ministrul Educatiei, Monica Anisie.

Mai mult despre:

Comentarii: