politica

„Nu aveam profil de pesedist sa fiu lasat langa Dancila”. Tanarul care i-a strigat „Docila” lui Dancila face parte din USR

Lucian Mara, tanarul care a huiduit-o pe Viorica Dancila, sambata la Hunedoara, strigand „Rusine!” si „Doamna Dancila, cea mai docila!”, este membru al organizatiei USR Hunedoara. Acesta a declarat, pentru Mediafax, ca nu a fost amendat de catre Jandarmerie, ci a primit doar un avertisment.

„Da. Au fost civilizati (jandarmii – n.r.). M-au legitimat. N-am inteles de ce au trebuit sa ma duca la sectie, dar banuiesc ca au primit niste telefoane de undeva – «Luati-l pe ala de acolo ca e tot acolo in fata». Ca altfel nu avea rost sa ma duca sa imi faca procesul verbal, dar pana la urma am fost. S-a inteles gresit. Am vazut dupa aceea la stiri ca a aparut amenda 200 lei. M-am uitat inca o data pe procesul verbal vad ca nu scrie decat «AV», in locul pentru suma scris doar «AV»”, a afirmat Lucian Mara, duminica.

Acesta a vorbit si despre cum au decurs evenimentele la Hunedoara, unde premierul a facut o vizita, precizand ca a fost intamplator in zona. El a spus ca stia ca seful Executivului va fi acolo, insa nu cunostea ora la care ajunge.

„Stiam ca vine, dar nu stiam la ce ora ajunge si unde. Pur si simplu a fost coincidenta ca am trecut pe acolo la momentul respectiv. Nu stiam ca la ora aceea va veni acolo. Efectiv am trecut cu masina. Am oprit, cum am gasit loc de parcare si am vazut coloana oficiala. Cred ca este obisnuita nu este prima data cand i se aduc vorbe dulci. O doamna probabil s-a infiltrat acolo, pentru ca era un anumit gen de populatie care era lasata. Nu cred ca m-ar fi lasat pe mine Jandarmeria sa ma apropii sa ii pun intrebari. Nu aveam profilul acela de pesedist. Doamna care a intrebat-o nu o cunosc, nu stiu cine este”, a explicat Lucian Mara.

Pe de alta parte, tanarul a povestit ca alti colegi ai organizatiei USR Hunedoara se pregatisera sa se adune in acel loc, acestia fiind prezenti in zona cu pancarte.

„Colegii de la USR au fost acolo pe pietonala si au fost cu pancartele acelea, dar probabil ca nu a mai fost asa de mare ratingul si pentru asta pentru ca am aparut eu, dar au fost colegii mai multi care au fost acolo cu niste pancarte pe care scria «NIMIC», acolo cand a ajuns pe pietonala din fata Casei de Cultura. Era mai multa lume si era spatiul mai deschis si a fost asa mai pentru trecatori decat pentru oficialitati mesajul. Acela a fost organizat. Intr-adevar colegii si-au facut pancartele, le-au scris cu carioaca la o terasa inainte, la o cafea si au asteptat sa vina. Dar asta a fost cu totul altceva. Eu am trecut pe acolo din intamplare la momentul acela. Adevarul este ca eu treceam pe acolo si ma ducea sa ma intalnesc cu grupul. Grupul era la cafenea, pentru ca noi stiam la ce ora vine la primarie”, a conchis Mara.

Premierul Viorica Dancila a efectuat, sambata, o vizita in judetul Hunedoara, iar printre obiectivele vizitate s-au numarat Spitalul Municipal din Hunedoara, Castelul Corvinilor, Spitalul Judetean de Urgenta din Deva, etc.

In timpul vizitei un tanar i-a strigat prim-ministrului „Rusine” si „Doamna Dancila, cea mai docila!”, acesta fiind imediat legitimat de jandarmi si dus la masina fortelor de ordine.

Purtatorul de cuvant al IJJ Hunedoara, Simona Fodoca, a anuntat ulterior ca tanarul a fost amendat, potrivit legii, sanctiunea pentru astfel de actiuni incadrandu-se intre 200 si 1.000 lei.

Tot sambata la Hunedoara, Viorica Dancila a fost intrebata de catre o femeie de ce nu demisioneaza. Premierul i-a raspuns ca este un bun roman care „tine cu Romania” si a facut apel la femeie sa dea dovada de „solidaritate intre femei”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ce spun liderii PSD si PNL despre „Cartelul din Carpati”. Ciolacu: „Nu am stiinta, o sa ma informez”

Liderii PSD si PNL au comentat cu mare reticenta investigatia "Cartelul din Carpati" realizata de…

2 ore ago

Dupa Hagia Sofia, Erdogan transforma si biserica antica Chora din muzeu in moschee

Turcia a deschis pentru credinciosii musulmani biserica antica Choradin Istanbul, a doua convertire majora sub…

5 ore ago

Medvedev spune ca scopul exercitiilor nucleare organizate in Rusia este de a elabora un raspuns la atacurile pe teritoriul Rusiei

Scopul exercitiilor nucleare planificate de Rusia este sa elaboreze raspunsul la orice atacuri pe pamant…

5 ore ago

Filipine solicita expulzarea diplomatilor chinezi pe masura ce conflictul din Marea Chinei de Sud se intensifica

Consilierul pentru securitate nationala din Filipine, Eduardo Ano, a cerut vineri expulzarea diplomatilor chinezi din…

5 ore ago