news

„Nu e treaba mea”. Nesimtirea lui Dorneanu, se spala pe maini dupa ce CCR a impiedicat autoritatile sa mai dea amenzi mari pentru nerespectarea ordonantelor militare

Presedintele CCR, Valer Dorneanu, a declarat joi ca nu este treaba lui sa spuna autoritatilor ce au de facut dupa ce CCR a decis ca amenzile date in perioasa starii de urgenta sunt neconstitutionale.

Intrebat daca de acum inainte mai pot fi date amenzi pentru nerespectarea restrictiilor, Dorneanu a spus ca bu este treaba CCR.

„Eu cred ca nu toata lumea trebuie sa isi dea cu parerea si premierul cu cei in cauza trebuie sa se gandeasca ce trebuie sa faca. Nu pot sa dau consultatii juridice si nu pot face alte comentarii decat cele din comunicatul pe care l-am dat.

Este problema autoritatilor ce sa faca in continuare, daca sa scoata o lege… E problema lor. Rostul CCR nu este sa dea indicatii ce trebuie sa faca Guvernul sau Parlamentul. Exista solutii, e problema autoritatilor sa o faca si sa o faca constitutional. Nu am dreptul sa fac comentarii si sa dau sfaturi”, a declarat Dorneanu, joi, pentru HotNews.ro.

Premierul Orban a comentat din nou foarte dur, joi, decizia CCR prin care au declarate ca neconstitutionale amenzile date in perioada starii de urgenta.

„Este o decizie anticonstitutionala, impotriva ordinii de drept, data in favoarea celor care nu au respectat regulile, cateva zeci de mii de romani, data in dispretul a milioane de romani care au respectat regulile, s-au comportat responsabil. Aceasta decizie este aproape un indemn la anarhie, la nerespectarea legilor, a regulilor, nu inteleg cum poate o curte constitutionala sa dea o asemenea decizie”, a declarat premierul la Craiova.

„Suntem tot mai hotarati de a gasi solutii pentru a schimba prevederile constitutionale si legale care reglementeaza activitatea CCR, pentru ca este clar ca trebuie schimbate daca au dus la o asemenea componenta a CCR care sa transforme CCR intr-un inamic al Constitutiei si intr-un instrument de exploatare, de interpretare subiectiva a Constitutiei, impotriva interesului general”, a mai spus Orban.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Rusia: Sef de grupare mafiota, eliberat pentru a lupta in Ucraina. „Nu ma vor lua prizonier. Chiar daca raman fara gloante, voi continua sa lupt cu dintii”

Un cunoscut lider rus al crimei organizate a parasit colonia penitenciara in care isi ispasea…

O oră ago

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

4 ore ago

Amendat cu 9000 de dolari, inculpatul Donald Trump risca si inchisoarea. Judecatorul il acuza de ofensa adusa juratilor si martorilor

Judecatorul Juan Merchan, care prezideaza procesul penal de la New York al lui Donald Trump…

15 minute ago

Iohannis a promulgat legea, alegerile prezidentiale vor avea loc cu trei luni inainte ca presedintele sa-si finalizeze mandatul

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, legea care stabileste ca alegerile pentru presedintele Romaniei pot…

40 de minute ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

3 ore ago

Iohannis a depus cerere de pensionare, postul sau de profesor de fizica la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” devine vacant

Klaus Iohannis a depus cerere de pensionare din postul de profesor. Astfel, catedra de profesor…

2 ore ago