„Nu mai mai enervez pentru ca am facut diabet si imi iau insulina”. Replici aberante ale PSD-istilor lui Firea adresate protestatarilor – Video

politica

Protestatarii Cristian Dide si Tudor Carstoiu au dat publicitatii o inregistrare realizata in timpul discutiei cu viceprimarul PSD al Bucurestiului, Aurelian Badulescu, in care acesta a incercat sa-i forteze sa-si asume calitatea de organizatori ai mitingului din 10 august.

In timpul discutiilor, Badulescu a avut replici penibile, incercand sa ii manipuleze pe protestatari sa semneze documentele intocmite de Primarie.

„Avand in vedere ca nu ma mai enervez atat de repede pentru ca nu stiam de ce ma enervez. Am constatat ca am facut diabet si imi iau insulina si acum nu mai sunt nervos”, a spus Badulescu in timpul discutiilor.

„Mesajul principal este ca noi nu suntem organizatori si nu am incercat sa ne asumam rolul acesta. Suntem unii dintre multii promotori ai evenimentului, dar nu am incercat sa fim organizatori si cu siguranta nu o sa facem asta cu 48 de ore inainte de eveniment. Pur si simplu incurajam autoritatile sa asigure un cadru cat mai bun pentru o manifestare non-violenta, pasnica, cat mai civilizata pentru o tara democratica”, a precizat Carstoiu, dupa ce a participat la sedinta Comisiei de avizare a cererilor pentru organizarea si desfasurarea adunarilor publice, informeaza Agerpres.

El a estimat ca la eveniment vor fi 100.000 de participanti si a facut un apel la non-violenta din partea acestora. Carstoiu a mentionat ca PACT a notificat Primaria pe data de 14 iunie referitor la protestul din 10 august si a subliniat ca discutiile cu autoritatile locale ar fi trebuit sa inceapa mai repede. Carstoiu a mai precizat ca principalul mesaj al protestului este caderea Guvernului Dancila si organizarea de alegeri anticipate. Alte revendicari sunt reducerea numarului de parlamentari la 300 si asigurarea unei reprezentativitati sporite pentru diaspora.

Carstoiu a mai declarat ca presedintele Federatiei Romanilor de Pretutindeni, Emanuel Cioaca, a fost membru al Partidului Social Democrat si ca „a fost o situatie in care s-a incercat infiltrarea PSD in acest protest”.

„Noi am luat pozitie ferma in acel moment si noi consideram ca acum se incearca doar sa se gaseasca niste tapi ispasitori. Am venit din respect, fiindca asa este normal, sa discutam – de aceea nu am fost interesati de niciun fel de asumare de rol de organizare sau de semnare de protocol – dar este foarte important sa clarificam situatia”, a spus el.

Viceprimarul Aurelian Badulescu a declarat ca, in conditiile in care Federatia Romanilor de Pretutindeni a anuntat ca nu isi mai asuma organizarea protestului din 10 august, au fost invitati in fata Comisiei de ordine publica reprezentantii PACT, care ocupau pozitia urmatoare pe lista solicitantilor.

„Cand s-a pus problema calitatii dumnealor, au spus ca este o calitate pur reprezentantiva. Nu inteleg sa se erijeze in organizatori. Le-am explicat ca in aceste conditii nu sunt alte elemente de pus la punct, decat cele pe care le-au spus si dumnealor si anume ca asteapta in jur de 50.000 de participanti. Nu s-a discutat nimic legat de cheltuieli, ci doar de obligatiile organizatorului, pentru ca atunci cand te duci la un spectacol cu Michael Jackson, trebuie – in functie de numarul de oameni – sa ai toalete si impreuna cu organizatorul sa pui la dispozitie toate aceste elemente de bun simt: toalete, apa, interventia medicului in cazul in care este nevoie. Am facut apel la art. 4 din legea 60, care prevede obligatiile partilor. Dansii au inteles doar sa luam act ca nu sunt organizatorii de drept, dar dumnealor – asa cum ati putut observa – sunt organizatorii de fapt ai acestei adunari, daca se va desfasura”, a spus Badulescu.

Viceprimarul si-a exprimat speranta ca data de 10 august sa fie una in care „democratia sa isi spuna cuvantul, si nu atitudinile extremiste”. El a mai precizat ca PMB, alaturi de Jandarmerie, Politia Locala si Politia Rutiera, vor lua masurile care se impun pentru ca protestul sa se desfasoare in conditii de normalitate.

Presedintele Asociatiei „Evolutie in Institutie”, Cristian Dide, care a fost prezent alaturi de reprezentantul PACT la sedinta comisiei, a subliniat ca initiatorii isi asuma responsabilitatea „de a mobiliza oameni”, dar ca nu pot sa isi asume responsabilitatea de a semna documente cu 48 de ore inaintea evenimentului. El a mai subliniat ca legea 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice nu prevede termenul de „autorizatie”.

„Eu nu ii cer voie domnului Badulescu, intr-un stat democratic, sa imi exprim nemultumirea public. Eu il informez ca eu vreau sa imi exprim nemultumirea, iar dansul nu imi aproba mie daca vrea sau nu. Eu declar si atat. Dansul va lua masurile ce se impun ca eu sa pot sa manifest pasnic. (…) Haideti sa scoatem din contextul protestelor cuvantul ‘autorizatie’. Este cel mai important mesaj pe care vreau sa il transmit acum. Scoateti cuvantul ‘autorizatie’ cand il puneti langa protest. Este protest legal sau ilegal, nu exista protest autorizat”, a spus el.

De asemenea, Dide l-a contrazis pe viceprimarul Badulescu referitor la persoana care a notificat pentru prima data protestul.

„Exista domnul Florian Tone, din Piata Victoriei, care a declarat si declara zi de zi protestele din Piata Victoriei. Deci, inaintea domnului Cioaca, exista domnul Tone care zi de zi declara acea adunare publica si domnul Badulescu nu poate sa spuna ca domnul Cioaca avea prioritate. (…) Noi din februarie 2017 declaram proteste. Protestele din Piata Victoriei au fost declarate in fiecare zi. Este pentru prima data din februarie 2017 cand noi suntem invitati la aceasta comisie”, a spus el.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: