Categories: externe

Numarul victimelor in atentatul terorist din Turcia CRESTE dramatic: „Este un stat sangeros transformat in mafie”

Bilantul – inca provizoriu – al dublului atentat care a vizat sambata dimineata, la Ankara, o manifestatie pentru pace, organizata de opozitia prokurda, a crescut la cel putin 95 de morti, potrivit unui nou bilant publicat sambata noapte de biroul prim-ministrului Ahmet Davutoglu si citat de agentiile France Presse si Reuters.

Intr-un climat de tensiuni puternice alimentate de conflictul kurd si apropierea alegerilor, sefa diplomatiei europene Federica Mogherini a lansat un apel sambata Turciei „sa ramana unita” impotriva „teroristilor”.

Presedintele francez, Francois Hollande, a condamnat „atacul terorist odios”, in timp ce omologul sau rus,Vladimir Putin, a trimis un mesaj de condoleante presedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Principalul partid prokurd din Turcia, care facuse apel la manifestatie, a denuntat „masacrul teribil” si a atribuit guvernului responsabilitatea pentru atentate.

„A fost comis un atac barbar”, a reactionat liderul Partidului Democrat al Popoarelor (HDP), Selahattin Demirtas, potrivit caruia „ne-am confruntat cu un stat sangeros care s-a transformat intr-o mafie”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

13 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

13 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

13 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

13 ore ago