Nvidia si firma indiana Reliance au incheiat un parteneriat pentru aplicatii si modele lingvistice de inteligenta artificiala

externe

inteligenta artificiala

Firma americana de cipuri Nvidia si compania indiana Reliance au anuntat vineri ca au incheiat un parteneriat pentru a crea modele lingvistice de inteligenta artificiala si aplicatii generative pentru milioane de utilizatori de telecomunicatii ai companiei indiene, potrivit Reuters.

Nvidia va furniza puterea de calcul necesara pentru aceste eforturi, in timp ce unitatea Jio a Reliance va gestiona si mentine infrastructura cloud AI si va supraveghea implicarea clientilor, au precizat companiile.

„Reliance va crea aplicatii si servicii de inteligenta artificiala pentru cei 450 de milioane de clienti Jio (de telecomunicatii) si va oferi o infrastructura de inteligenta artificiala eficienta din punct de vedere energetic oamenilor de stiinta, dezvoltatorilor si startup-urilor din India”, a precizat Nvidia.

Nvidia detine, la nivel global, un cvasi-monopol asupra sistemelor de calcul utilizate pentru a alimenta servicii precum ChatGPT, chatbotul generativ AI de succes al OpenAI.

Reliance a declarat ca noua infrastructura de AI va accelera o serie de proiecte cheie de AI din India, inclusiv chatbots, descoperirea de medicamente, cercetarea climatica si altele.

De asemenea, va lucra la crearea de aplicatii de AI bazate pe limbile regionale indiene, cum ar fi o aplicatie care poate interactiona cu fermierii pentru a oferi informatii despre vreme si preturile recoltelor.

Vineri, Reuters a relatat in exclusivitate ca si conglomeratul Reliance, care se ocupa cu vanzarea de petrol si retail, ia in considerare o investitie in productia de cipuri in India.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: