O fosta deputata PSD s-a reinstalat ca directoare de colegiu dupa ce nu a mai intrat in Parlament: „Este o pozitie pe care am lasat-o in 2012”

politica

Primarul municipului Iasi, Mihai Chirica, a anuntat, vineri, ca va contesta numirea fostului deputat PSD Camelia Gavrila in functia de director al colegiului “Costache Negruzzi“ din Iasi, precizand ca functiile nu sunt lasate mostenire.

Mihai Chirica afirma, intr-un comunicat de presa, ca isi exprima nemultumirea cu privire la modul in care s-a decis noua conducere a Colegiului “Costache Negruzzi” din Iasi, unde Elvira Rotundu a fost inlocuita in postul de director cu Camelia Gavrila, fost deputat PSD pana in decembrie anul trecut.

“Sunt indignat de modul cum inspectorul scolar general Genoveva Farcas a decis sa nu mai prelungeasca mandatul actualului director Elvira Rotundu si a inlocuit-o cu fosta deputata PSD Camelia Gavrila. Cred ca este un imens pas inapoi si este pacat ca unul dintre cele mai indragite colegii din tara sa intre in circuitul nefiresc al sinecurilor politice.

Am crezut ca actualul inspector scolar general a iesit din «lantul mostenirilor pe functie», cel putin in ceea ce priveste relatia ei cu doamna Camelia Gavrila, caci nu doamna Gavrila a lasat-o «mostenire» la Inspectorat pe doamna Farcas, cum nici doamna Farcas nu a lasat-o «mostenire» la Colegiul Negruzzi pe doamna Rotundu. Cel putin eu nu cred asa ceva. Daca tot nu vroia sa-i prelungeasca mandatul doamnei Rotundu, sunt sigur ca interimatul ar fi fost asigurat cu acelasi profesionalism de oricare dintre dascalii care predau acum la acest prestigios colegiu“, a declarat primarul iesean Mihai Chirica, citat de news.ro.

Edilul anunta ca va contesta decizia Inspectoratului Scolar Judetean si va solicita numirea altei persoane la conducerea Colegiului “Costache Negruzzi“.

Noul director al Colegiului “Costache Negruzzi“ din Iasi, Camelia Gavrila, a declarat presei ca “nu este vorba de nici un aranjament politic si ca Elvira Rotundu nu a mai dorit dupa doua mandate sa mai ocupe functia de director al acestei unitati de invatamant“.

“Este o pozitie la care am revenit, o pozitie pe care am lasat-o in 2012. Am ocupat apoi functia de inspector scolar general, iar apoi cea de parlamentar. Este un post liber. A fost o discutie la nivel de Inspectorat, apoi un aviz in Consiliul de Administratie al colegiului. Sunt de peste 30 de ani in scoala, timp in care am sustinut proiectele scolii si dezvoltarea institutionala a acestei unitati“, a mai spus Camelia Gavrila.

La randul sau, sefa ISJ Iasi, Genoveva Farcas a declarat, intr-un comunicat de presa, ca Inspectoratul a respectat toate conditiile legale privind numirea unui nou director la Colegiul “Costache Negruzzi“ din Iasi.

”Numirea a fost facuta pe o perioada determinata, pana la finalul anului scolar sau pana la desfasurarea unui nou concurs. Solutia identificata se raporteaza in exclusivitate la criterii de competenta profesionala, excluzand orice intruziune politica. De altfel, fac un apel la depolitizarea tuturor functiilor din educatie”, a afirmat Genoveva Farcas, inspector scolar general al ISJ Iasi.

Mai mult despre: ,

Comentarii: