externe

O noua criza in Orientul Mijlociu. Compania germana Lufthansa extinde suspendarea zborurilor spre si dinspre Teheran

Compania germana Lufthansa a anuntat joi ca a extins suspendarea zborurilor spre si dinspre Teheran care a intervenit incepand cu 6 aprilie, „din cauza situatiei actuale din Orientul Mijlociu”, relateaza Reuters.

Tarile din regiune si Statele Unite au fost in stare de alerta si s-au pregatit pentru un posibil atac din partea Iranului, ca raspuns la un presupus bombardament al consulatului iranian din Siria de catre avioane de razboi israeliene la 1 aprilie.

„Monitorizam in mod constant situatia din Orientul Mijlociu si suntem in stransa legatura cu autoritatile. Siguranta oaspetilor nostri si a membrilor echipajului este principala prioritate a Lufthansa”, a declarat pentru Reuters un purtator de cuvant al companiei.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat miercuri ca Israelul „trebuie sa fie pedepsit si asa va fi” pentru atacul asupra complexului ambasadei iraniene din Damasc.

Intr-o replica adresata lui Khamenei, ministrul israelian de externe, Israel Katz, a declarat miercuri ca Israelul va raspunde daca Iranul ataca Israelul de pe teritoriul sau.

Statele Unite si aliatii lor cred ca sunt iminente atacuri majore cu rachete sau drone din partea Iranului sau a reprezentantilor sai impotriva unor tinte militare si guvernamentale din Israel, a relatat miercuri seara Bloomberg, citand surse de securitate americane si israeliene.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Pretul saormelor s-a dublat in Germania, problema a fost dezbatuta chiar si de cancelarul Scholz. Un nou termen isi face loc in politica germana: donerflatia

In Germania, doner kebab (similar cu faimoasa saorma din Romania), odinioara accesibil, a devenit emblema…

53 de minute ago

Ambasadoarea SUA, nevoita sa dezminta un fake news lansat de Ciolacu. Cand vor reusi romanii sa scape de vize pentru SUA, cel mai devreme

Ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec, l-a contrazis pe premierul Marcel Ciolacu, care sustinea ca romanii vor…

2 minute ago

Unde au gresit garzile de corp ale lui Robert Fico: „Era haos acolo, acest lucru e evident si este vorba despre un esec”

Mai multi experti din Slovacia au criticat joi masurile de securitate pentru protectia premierului Robert…

37 de minute ago

Avion Boeing in flacari, avand 468 de oameni la bord. Datorita pilotului, nimeni nu a fost ranit

Un avion de linie care transporta 468 de persoane din Indonezia catre Arabia Saudita a…

25 de minute ago

Catalin Drula: „Guvernarea inepta si abuziva a dus economia Romaniei intr-un dezastru. Incep sa o spuna si institutiile internationale, si guvernatorul BNR”

Liderul USR, Catalin Drula, a declarat joi ca "guvernarea inepta si abuziva PSD-PNL a dus…

44 de minute ago