politica

O noua infrangere pentru Firea. Judecatorii obliga sindicatul PSD din STB sa se intoarca la munca

Tribunalul Bucuresti a dispus, vineri, incetarea grevei salariatilor de la Societatea de Transport Bucuresti (STB), stabilind ca aceasta este ilegala.

De asemenea, judecatorii au decis reluarea imediata a activitatii. Hotararea instantei este executorie.

Tribunalul a admis in acest sens o solicitare a conducerii Societatii de Transport Bucuresti (STB), care a contestat in instanta greva declansata de sindicalisti.

Joi dimineata, soferii de pe autobuzele, troleibuzele si tramvaiele din Capitala au declansat o greva generala, fiind nemultumiti de faptul ca cererile lor de natura salariala nu au fost solutionate.

In aceeasi zi, Tribunalul Bucuresti a dispus suspendarea grevei, insa decizia instantei a fost ignorata de sindicalisti, care au continuat si vineri protestul.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3 au deschis un dosar penal in legatura cu organizarea acestei greve.

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a cerut Partidului Social Democrat sa se pronunte in ce priveste greva de la Societatea de Transport Bucuresti (STB).

Intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul STB, Nicusor Dan a precizat ca greva este organizata de presedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucuresti, Vasile Petrariu, care a castigat un mandat de consilier general pe lista PSD.

„Cer Partidului Social Democrat sa se pronunte, pentru ca noi avem o greva care paralizeaza Bucurestiul si afecteaza sute de mii de bucuresteni, organizata de un consilier general PSD. Da, un om care si-a castigat mandatul pe lista Partidului Social Democrat, si atunci cer Partidului Social Democrat sa se pronunte pe una din doua optiuni: fie sustine aceasta manifestatie care paralizeaza orasul, fie retrage sprijinul politic domnului Petrariu, care a organizat aceasta greva”, a declarat Nicusor Dan.

Intrebat daca ii retrage sprijinul politic liderului de sindicat de la STB, Marcel Ciolacu a raspuns batjocoritor: „Am inteles ca intrebarea a fost fie il sustine, fie isi retrage. Parerea mea ca mai exista o posibilitate: fie pleaca acasa domnul Nicusor Dan”.

Presedintele PSD Bucuresti este Gabriela Firea.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Comportament inacceptabil”: un avion de lupta chinez a lansat rachete de semnalizare pe traiectoria unui elicopter al marinei australiene

Premierul australian Anthony Albanese a denuntat marti Beijingului comportamentul "inacceptabil" al unui avion de lupta…

3 minute ago

Judecatoarea din Suceava care le furniza informatii interlopilor se plange ca DIICOT i-ar fi incalcat intimitatea inregistrand-o cand se droga alaturi de acestia

Judecatoarea Ana Maria Chirila care vindea informatii interlopilor si a fost filmata in timp ce…

18 minute ago

Un barbat a fost ucis de un tren de metrou in Madrid, dupa ce a coborat pe sine sa-si faca nevoile

Un barbat a fost ucis de un tren de metrou dupa ce a intrat pe…

33 de minute ago

A ramas iar fara vin? Dmitri Medvedev ameninta tarile occidentale cu atacuri nucleare asupra capitalelor lor, daca vor trimite trupe in Ucraina

Rusia va raspunde cu un atac nuclear asupra Londrei, Parisului si Washingtonului daca trupele occidentale…

48 de minute ago

Doi rezervisti israelieni, ucisi in urma unui atac cu drona revendicat de miscarea terorista Hezbollah

Doi soldati in rezerva ai IDF au fost ucisi ieri dupa-amiaza intr-un atac cu drona…

O oră ago

Statele Unite au anuntat ca vor boicota ceremonia de investire a presedintelui Rusiei, Vladimir Putin

Statele Unite au anuntat luni ca nu vor participa la ceremonia de investire a presedintelui…

O oră ago