O noua masura disperata pentru a STOPA imigratia: NATO isi trimite navele in Marea Egee

externe

Un grup naval aliat sub comandament german se va deplasa „fara intarziere” in Marea Egee pentru „a ajuta la lupta impotriva traficului” de migranti, a anuntat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de DPA si AFP.

„NATO va contribui cu informatii esentiale si supraveghere la combaterea traficului si a retelelor criminale. Este o decizie cu aplicare imediata”, a afirmat secretarul general al NATO.

Comandantul fortelor aliate in Europa, generalul american Philip Breedlove „este in acest moment pe cale sa ordone grupului naval permanent sa se deplaseze in Marea Egee si sa inceapa activitati de supraveghere”, a mai afirmat Stoltenberg in prezentarea misiunii navale care va ajuta la gestionarea crizei migratiei si pentru care Alianta si-a dat joi acordul. Potrivit acestuia, ar fi vorba de grupul naval 2 al NATO, care are cinci nave in apropiere de Cipru. O sursa guvernamentala germana a anuntat ca Danemarca va contribui si ea cu o nava la misiune.

Alianta Nord-Atlantica va colabora strans cu autoritatile din Grecia si Turcia, precum si cu Agentia europeana de protectie a frontierelor Frontex.

In plus, Stoltenberg a afirmat ca NATO va furniza informatii si va asigura supraveghere la frontiera Turciei cu Siria, pe langa celelalte masuri deja adoptate pentru a sprijini aceasta tara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: