O noua mizerie PSD. Ciolacu sugereaza ca Lucia Hossu-Longin executa ordinele lui Ludovic Orban

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, sugereaza dezvaluirile legate de tatal tortionar al lui Alexandru Rafila au fost puse la cale de Ludovic Orban. Ciolacu afirma ca si tatal lui Orban a fost „capitan la Securitate in anii ’50”.

Inmtr-un nou mesaj in care tine sa ii ia apararea lui Rafila, Ciolacu afirma ca si tatal lui Orban a fost securist, sugerand astfel ca PNL s-ar afla in spatele dezvaluirilor despre tortionarul Alexandru Rafila.

In realitate, Lucia Hossu Longin, realizatoarea documentarului „Memorialul Durerii”, si editorul Andrei Ruse au fost cei care au scos in evidenta faptul ca tatal lui Rafila a fost tortionar in cadrul Securitatii.

„Este profund gresit si lipsit de orice urma de umanitate sa acuzi un copil de pacatele parintilor! De aceea, nici nu m-ati auzit vreodata sa-l acuz pe Ludovic Orban pentru ce a facut tatal sau, capitan la Securitate in anii ’50.

Ludovic Orban trebuie judecat pentru ce face el, astazi, in calitate de #premier al Romaniei! Sunt sigur ca, dupa haosul in care ne aflam astazi, romanii il vor judeca!

Il voi sustine pe Alexandru Rafila sau pe orice alt coleg care se inscrie in PSD in fata tuturor atacurilor josnice, in care se amesteca neadevaruri crunte despre familie si viata personala.

Si cred ca, intre politruci semidocti precum Orban, Tataru sau Turcan &co si profesionisti cum sunt expertii in sanatate publica Alexandru Rafila, Adrian Streinu-Cercel sau Leonard Azamfirei, alegerea romanilor va fi simpla!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Citeste si: Editorul Andrei Ruse: „Am ramas mut vazand tupeul lui Rafila. Care ‘atac concertat’? Cand stii ca ai un tata securist tu declari ca a fost doar medic?”

Lucia Hossu Longin, realizatoarea documentarului „Memorialul Durerii”, a declarat sambata ca Alexandru Rafila (tatal) l-a ucis in bataie pe fruntasul social-democrat Stefan Zarea. Alexandru Rafila (fiul) este acum membru de seama al Partidului Social Democrat, a tinut sa remarce Longin.

„Eu am facut interviul cu el. Pe parcursul interviului mi-a spus ca fiul lui este tot doctor si n-am insistat ca nu aveam nimic cu fiul lui, ca se poate intampla uneori ca fiii sa fie oameni nevinovati si parintii sa fie criminali. Dar faptul ca nu isi asuma acest destin al tatalui lui este de comentat”, a declarat Longin pentru Ziar de Cluj.

„Ceea ce este mai strigator la cer este ca este acuzat de uciderea social-democratului, fruntasului social-democrat Stefan Zarea, care in urma batailor a decedat. Aplicate de oamenii lui Rafila si de Rafila probabil, dar el este factor raspunzator. Era seful Securitatii. Acum, dupa ani de zile, iata fiul lui, social-democrat. Social-democratii il tin la icoana pe Stefan Zarea, ca fiind un om exceptional, si el l-a omorat. A murit la 30 de ani, omorat in bataie”, a subliniat realizatoarea TV.

„Eu spun acolo ca Rafila Alexandru a devenit medic in Bucuresti, dupa ce a plecat din Securitate a devenit medic. (…) Nu ma gandeam atunci ca fiul lui va ajunge un demnitar”, a mai mentionat Longin.

Longin a mai relatat ca, in timpul represiunii coordonate de Alexandru Rafila, „29 de tarani au fost executati pe loc, fara judecata, fara nimic, in anul 1947. (…) Tarani scosi din case si impuscati in mijlocul ulitei”.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut duminica o prima reactie fata de informatiile conform carora tatal lui Alexandru Rafila, noua imagine a PSD, a fost sef al Securitatii Arad in perioada 1948-1949.

„Am constatat si eu, dupa venirea domnului profesor Rafila, un atac la familia domnului profesor Rafila, stiind atat si eu cat si premierul Orban foarte bine adevarul, mai ales domnul prim-ministru Orban pentru ca este mai bine informat decat mine”, a declarat Ciolacu, intr-o conferinta de presa.

Ciolacu i-a transmis apoi lui Adrian Streinu Cercel, prezent la conferinta, in calitate de proaspat candidat PSD pentru Senat, ca si familia sa va fi atacata.

„Sunt ferm convins ca si dumneavoastra, personal, si familia dumneavoastra vor fi atacate de acesti oameni mici si care nu vad dimensiunea dezastrului sanitar din acest moment din Romania. Eu imi cer scuze dumneavoastra, familiei dumneavoastra, imi cer scuze domnului profesor Rafila, familiei dansului, pentru acest inconvenient pe care trebuie sa-l suportati prin faptul ca v-ati decis sa faceti parte din viitorul Parlament, dar sunt ferm convins ca, punand in balanta legamantul fata de romani, este un lucru mult prea minor, dar este o nota de plata pe care cu totii, si eu, si doamna Gbriela Firea, o platim la un moment dat. Vreau public sa cer scuze atat familiei dvs. cat si a familiei domnului profesor Rafila”, a declarat Ciolacu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: