externe

O propagandista a lui Putin a intrat in panica: „Ucraina a primit deja rachetele cu raza lunga din pachetul de 61 de miliarde de dolari”

Propagandista Olga Skabeieva, supranumita „Papusa de fier a lui Putin” din cauza servilitatii fata de presedintele rus Vladimir Putin, a  intrat in panica din cauza faptului ca Statele Unite au livrat rachete cu raza lunga de actiune in Ucraina, relateaza Newsweek.

Oficiali americani din domeniul apararii au anuntat miercuri ca presedintele Joe Biden a autorizat in secret trimiterea unui numar semnificativ de sisteme de rachete tactice ale armatei (ATACMS) Ucrainei, cu putin timp inainte ca presedintele sa anunte un pachet de ajutor de 300 de milioane de dolari la jumatatea lunii martie.

Un transport mai mare de rachete cu raza lunga de actiune si un sortiment de echipamente militare foarte necesare ar urma sa fie livrate in curand, in urma aprobarii recente de catre Congres a unui ajutor suplimentar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Miercuri, in timpul unei emisiuni a programului „60 de minute” de la Rusia-1, propagandista lui Putin, Olga Skabeieva, a reactionat la aceasta evolutie avertizand ca „un teritoriu enorm al tarii noastre” este amenintat, potrivit unei relatari a The Kyiv Post.

Skabeieva a precizat ca raza de actiune a rachetelor americane inseamna ca „ucrainenii pot ajunge acum” la asezari situate pe teritoriul Rusiei, inclusiv Belgorod, Kursk, Briansk si Rostov pe Don.

Propagandista lui Putin a subliniat, de asemenea, ca rachetele ar putea atinge tinte din parti ale Ucrainei pe care Rusia le revendica ca fiind teritoriul sau, inclusiv Crimeea, anexata ilegal, Donetk si Luhansk.

Skabeieva a sustinut ca toate armele din pachetul de ajutor american pentru Ucraina au fost deja livrate Kievului, in ciuda faptului ca livrarile au inceput oficial dupa ce Biden a semnat miercuri promulgarea ajutorului.

„Surse americane spun ca armele vor fi livrate abia la sfarsitul saptamanii”, a spus Skabeieva.

„Dar vedem de fiecare data ca, inainte de a anunta ajutorul militar, americanii livreaza acest ajutor Ucrainei”, a continuat ea. „Asadar, presupunem ca tot ceea ce se cuvine din pachetul de ajutor militar de 61 de miliarde de dolari se afla deja pe teritoriul inamicului nostru”, a continuat ea.

Ucraina foloseste o varianta cu raza de actiune mai scurta a ATACMS din octombrie 2023, cand loviturile asupra zonelor ocupate de Rusia in Ucraina au provocat daune la doua baze militare rusesti.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Aterizarea unui avion pe o autostrada aglomerata din Letonia. Cu ce probleme s-a confruntat pilotul – Video

Un avion cu doua persoane la bord a aterizat de urgenta pe o autostrada din…

O oră ago

Profesorii iranieni au iesit in strada in toata pentru a cere reforme in educatie. Regimul a trecut la represalii

Profesorii din Iran au iesit in strada in sprijinul reformelor din sectorul educatiei si pentru…

O oră ago

Raportul oficial, cum a aparut craterul din mijlocul Slanicului: „Efectul actiunii apei care circula prin subsol pe dedesubtul stratului de asfalt”

Autoritatile au dat publicitatii, luni un raport preliminar in cazul surparii unei zone din centrul…

2 ore ago

Scad puternic temperaturile, se raceste vremea in Romania. Ploile vor predomina in majoritatea regiunilor in urmatoarele doua saptamani

Vremea se va raci in majoritatea regiunilor tarii in urmatoarele zile, insa de la mijlocul…

2 ore ago

Rusia: Criza de forta de munca in industria de petrol si gaze, armata ofera salarii mai mari si mai multe avantaje

Industria ruseasca de petrol si gaze a fost cruciala pentru finantarea invaziei din Ucraina, oferind…

3 ore ago