„O sa vedeti voi la vot. Anul asta reactionam”. Reactie dura a politistilor fata de declaratiile politicianiste ale ministrului Carmen Dan

news

Liderul Sindicatului Politistilor din Romania „Diamantul”, Emil Pascut, isi manifesta revolta fata de declaratiile ministrului Carmen Dan, care s-a folosit de problemele politistilor pentru a-l ataca politicianist pe presedintele Iohannis. „Credeti ca politistii si cadrele militare nu citim, nu gandim, ca nu ne informam, ca suntem toti doar o masa amorfa de rumegatoare, indiferenti la miscarile politicienilor?”, a afirma Pascut intr-o postare pe Facebook..

Iata postarea lui Pascut:

„Daca dai in PSD, dai in politisti !?

Printr-un mesaj postat acum 6 ore, pe pagina personala de Facebook, ministrul Carmen Dan il acuza pe presedintele Klaus Werner Iohannis ca isi face campanie pe spatele politistilor…. Ca lovind in PSD, loveste de fapt in politisti, ‘care sunt si trebuie sa ramana in afara jocurilor politice!’. In aceeasi postare, doamna ministru se asteapta ca sindicatele politistilor ‘sa reactioneze la aceasta blocare a demersului legislativ, asa cum le impune interesul celor pe care ii reprezinta.’

Acum, daca tot ne-a ispitit sa gandim, doamna ministru, ne intrebam si noi, dar daca dai in politisti, in cine dai, oare? Deci Iohannis a lovit PSD si deci a lovit politistii. OK. Sa zicem ca intelegem logica. Rusine, Iohannis!

Dar cand PSD ne-a inghetat salariile si ne-a taiat pensiile, cand ne tine la valoarea sectoriala de referinta de ‘197, 33 lei’, in timp ce reprezentantul PSD la varful MAI are indemnizatie calculata prin inmultirea coeficientului cu salariul minim, cand prin ticaloasa OUG 59/2017 data de PSD-ALDE, am ajuns sa dam 25% contributie (echivalentul CAS) la bugetul statului, pentru nimic, cand prin aceeasi ticaloasa OUG 59/2017, decoratia Semnul Onorific a ajuns doar o hartie fara valoare (pe care ti-o dau si pe aia, cu intarziere, ca cica n-au hartie speciala ca sa printeze brevetele), deci cand prin toate cele insirate, PSD da in politisti si in cadrele militare, in cine da?

Nu cumva toti politicienii, de la guvernare, dar si din opozitie, v-ati gandit sa va faceti campanie, dand in noi, in politisti si militari? Anul asta, reactionam! Decontam! La fel, si la anul! Speram ca veti fi langa noi sa ne sustineti, doamna Carmen Dan, cand o sa reactionam, inclusiv cu votul, ca mijloc specific democratiei, impotriva tuturor acelor politicieni care au inteles sa umileasca familia salariatilor si pensionarilor militari din ordine publica, aparare si securitate nationala.

PS: Deunazi i-ati miluit si pe aia din constructii, cu OUG 114/2018! Credeti ca politistii si cadrele militare nu citim, nu gandim, ca nu ne informam, ca suntem toti doar o masa amorfa de rumegatoare, indiferenti la miscarile politicienilor?”, transmit, pe Facebook, reprezentantii sindicatului.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, l-a atacat violent pe presedintele Klaus Iohannis pentru ca a sesizat Curtea Constitutionala in privinta legii care le da puteri sporite politistilor: ”Atat poate… din frustrare, din disperare, din ambitie bolnavicioasa”, a scris Carmen Dan, marti, pe pagina sa de Facebook.

„Atat poate… din frustrare, din disperare, din ambitie bolnavicioasa. Indiferent ce il «mana in lupta» pe presedintele tarii, efectele blocarii constante a oricarui demers, fara niciun temei legal, se rasfrang asupra romanilor! Domnule presedinte Klaus Werner Iohannis, intelegem cu totii ca ati face orice pentru a obtine al doilea mandat. Dar acest «orice» trebuie sa aiba anumite limite, care sunt impuse de elementarul bun simt si care sunt respectate, in general, de majoritatea actorilor politici.

Noi, muritorii de rand, asteptam de la Domnia Voastra ca macar acum, in ultimul ceas, sa va recalibrati abordarea si sa va sustineti campania electorala in parametrii normalitatii, fara a distruge totul in jur, doar de dragul propriei preamariri”, afirma Carmen Dan.

Ministrul de Interne spune ca presedintele a mai punctat un refuz din colectia de astfel de gesturi cu care a obisnuit in ultima perioada de timp.

„Numai ca, de aceasta data, actiunea dumneavoastra indreptata impotriva PSD, afecteaza politistii, care sunt si trebuie sa ramana in afara jocurilor politice! Ce fel de presedinte de tara este acela care isi permite sa se joace cu siguranta nationala? Cum sa ajungi sa politizezi activitatea Politiei?”, continua Carmen Dan.

Ea precizeaza ca Legea privind autoritatea politistului a fost in dezbatere publica mai mult de un an si jumatate, „fiind probabil cel mai larg dezbatut act normativ din ultimii ani”, iar la aceasta lege si-au adus contributia organizatii profesionale, ONG-uri si societatea civila.

”Sindicatele politistilor au fost, de asemenea, foarte implicate in realizarea acestui proiect si ma astept sa reactioneze la aceasta blocare a demersului legislativ, asa cum le impune interesul celor pe care ii reprezinta. Va invit, domnule presedinte, sa faceti un efort de memorie si sa va amintiti ca votul final a fost unul elocvent. Din 192 de parlamentari prezenti, 190 au votat PENTRU, iar parlamentarii din PNL sau USR, adica parlamentarii dumneavoastra, nu au contestat constitutionalitatea acestei legi. Sigur ca vom astepta decizia Curtii si vom actiona in consecinta. Va garantez insa, domnule presedinte, ca oricat efort ati depune, nu veti reusi sa blocati dezvoltarea unei institutii a statului. Puteti doar sa o intarziati, in detrimentul cetatenilor romani. Dar cu ce pret?”, continua ministrul Afacerilor Interne.

Carmen Dan mentioneaza ca si-ar fi dorit ca presedintele sa se fi preocupat atat de mult de Politia Romana „si atunci cand politistii au fost omorati, cu sange rece, in misiune“.

„Va mai amintiti de politistul Sorin Vezeteu? Familia lui si, din pacate, multe altele asemenea ei, asteapta de la noi masuri pentru ca astfel de tragedii sa nu se mai repete. Atunci cand s-au produs, ati tacut. Acum faceti campanie… Ati terminat cu Jandarmeria Romana si acum va ocupati de Politie? Ce inseamna, domnule presedinte, Jandarmeria pentru dumneavoastra? Oare jandarmii romani sunt doar cei pe care ii acuzati fara probe sau cei care va pazesc pe frig si viscol resedintele si pe care ii remarcati doar pentru ca poarta uniforme diferite de ale SPP-ului?! Sau politistii romani inseamna doar deschizatorii de drumuri intr-o deplasare «urgenta» catre partiile de schi?!”, incheie Carmen Dan.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis Curtii Constitutionale, luni, o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice, contestand, intre altele, o prevedere prin care politistii pot folosi dispozitive cu electrosocuri. De asemenea, presedintele apreciaza ca sunt neclar formulate situatiile in care politistul are dreptul sa conduca o persoana la sectie.

Comentarii: