life

O vulpe cu doar doua picioare a fost filmata in UK: „Echilibrul este uimitor. Este o poveste uimitoare despre supravietuire” – Video

O vulpe cu doua picioare care a fost filmata intr-o gradina din Ilkeston (Marea Britanie), imaginile devenind virale pe retelele de socializare.

Vulpea – care a fost descrisa de cuplul care a observat-o ca fiind „fenomenala” – a fost filmata in timp ce mergea vertical pe cele doua picioare din fata si isi folosea coada pentru a se echilibra.

Imaginile cu animalul in cautarea hranei au devenit de atunci virale, multi intrebandu-se de ce are doar doua picioare. Mike Dilger, reporter si prezentator BBC specializat in fauna salbatica, a intervenit in dezbatere cu propria sa teorie.

Vorbind despre filmare la BBC Radio Derby in aceasta dimineata, joi, 5 ianuarie, el a spus: „Este natura care cucereste totul, este frumos. M-am uitat ieri la filmare. Este dificil, cred ca este probabil o anomalie sau o tulburare genetica, deci probabil ca s-a intamplat de la nastere, mai degraba decat o accidentare”.

Vorbind despre motivul pentru care crede ca vulpea nu a suferit o rana anterioara, prin care si-a pierdut picioarele din spate, el a continuat: „Motivul pentru care cred asta este pentru ca este atat de priceputa. Adica, echilibrul, controlul sau, este uimitor.”

Mike a remarcat, de asemenea, ca, de obicei, atunci cand un animal isi pierde un picior din spate, se descurca relativ bine, dar pierderea unui picior din fata este mult mai greu de suportat pentru un animal.

„Dar aceasta vulpe nu are ambele picioare, iar faptul ca pare atat de increzatoare si atat de capabila imi spune ca acest lucru s-a intamplat probabil inca de la nastere. Este o poveste uimitoare de supravietuire… vulpea pare intr-o stare foarte sanatoasa.”

Vulpea a fost filmata de Philip si Jane Carter in gradina lor din spate, cand isi pregateau bradul de Craciun pe 17 decembrie.

Philip a declarat pentru publicatia Derby Telegraph: „Cred ca s-a nascut asa, iar mama sa l-a hranit si a invatat-o sa mearga pe cele doua picioare din fata. Cand mariti imaginile, puteti vedea ca nu are niciun semn de ranire, este ca un mic ciot cu blana normala. M-a dat pe spate. A fost atat de ciudat sa il vad cum a mers vertical cu coada, si-a pus capul inainte si a plecat asa. Iar cand a fugit nu am vazut niciodata ceva sa se miste atat de repede. Cred ca stiu cam unde locuieste, dar nu vreau sa o deranjez.”

Organizatia Derbyshire Wildlife Trust a declarat ca nu a mai vazut niciodata asa ceva in salbaticie, dar vulpea pare a fi relativ sanatoasa si s-a adaptat bine la viata in doua picioare.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Voturile din doua sectii electorale din Brasov fi renumarate, la solicitarea primarului Allen Coliban, existand suspiciunea de frauda

Biroul Electoral de Circumscriptie Municipala Brasov a analizat solicitarea primarului Allen Coliban de renumarare a…

11 minute ago

Serviciile secrete americane avertizeaza: Rusia si aliatii sai vor sa intervina in alegerile din SUA spre a-l impune presedinte pe Trump si a submina sprijinul acordat Ucrainei

Intr-un articol de analiza publicat astazi, Bloomberg citeaza surse din serviciile secrete americane, ingrijorate ca…

O oră ago

Dan Barna: „Dupa renumarare, s-a dovedit ca ni s-au subtilizat 287 de voturi la o singura sectie, trageti singuri concluziile”

Vicepresedintele USR, Dan Barna, sustine ca intr-o singura sectie de votare din Sectorul 2, candidatul…

2 ore ago

Manelistul Babasha, invitat sa cante in deschidere la concertul Coldplay de pe Arena Nationala, huiduit minute in sir de tot stadionul – VIDEO

Babasha, un cantaret de manele, a urcat pe scena, miercuri seara, la primul concert Coldplay…

2 ore ago