externe

„Oaza de sanatate” in Brazilia dupa ce 75% din populatia unui oras a fost vaccinata. Scadere cu 95% a deceselor asociate Covid-19

Serrana, un oras din statul brazilian Sao Paulo, a raportat o scadere cu 95% a deceselor asociate maladiei COVID-19 dupa ce a vaccinat aproape toata populatia sa de varsta adulta, a anuntat duminica postul TV Globo, citat de Reuters, anunta Agerpres.

Cu 45.000 de locuitori, Serrana a devenit o „oaza de sanatate” in Brazilia, care ocupa locul al doilea in clasamentul celor mai grav afectate tari din lume de pandemia de COVID-19, cu peste 461.000 de decese, in contextul in care acest stat sud-american are o campanie de imunizare foarte lenta din cauza penuriei de vaccinuri.

Orasul Serrana a facut obiectul unui studiu desfasurat de Instituto Butantan, care produce in Brazilia vaccinul Coronavac, dezvoltat de compania chineza Sinovac Biotech.

Atunci cand vaccinarile au inceput, Serrana se confrunta cu o crestere a numarului de cazuri de COVID-19, iar raspandirea virusului a putut sa fie controlata dupa ce 75% din populatia orasului a fost vaccinata, potrivit oamenilor de stiinta brazilieni.

Cercetatorii locali au impartit orasul in patru zone pentru a determina pragul de imunizare necesar pentru a controla raspandirea virusului si au descoperit ca acest lucru a devenit posibil dupa ce populatia adulta din trei zone a primit cea de-a doua doza a vaccinului anti-COVID-19.

Numarul cazurilor simptomatice a scazut cu 80% si cel al spitalizarilor cu 86%. Numarul deceselor asociate COVID-19 a scazut cu 95%, potrivit datelor obtinute de Institutul Butantan, citat de TV Globo.

Serrana este inconjurat de localitati care continua sa se confrunte cu o crestere a cazurilor de COVID-19. Orasul Ribeirao Preto, aflat la o distanta de 24 de kilometri de Serrana, a fost plasat in lockdown pentru a controla raspandirea noului coronavirus.

Un experiment similar se afla in desfasurare intr-un alt oras din Sao Paulo, cel mai bogat dintre statele federale braziliene. Autoritatile din Botucatu vor sa ii vaccineze pe cei mai multi dintre cei 148.000 de locuitori ai acestui oras cu serul produs de compania AstraZeneca.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

17 minute ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

18 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

18 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

18 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

9 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

18 ore ago