Obama, iesire dura la adresa lui Trump: ”Dezastru haotic absolut in gestionarea crizei COVID”

externe

Fostul presedinte american Barack Obama a declarat ca modul in care succesorul sau Donald Trump a gestionat noua pandemie de coronavirus este un ”dezastru haotic absolut”, au informat sambata media americane, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Aceasta critica vehementa a fost facuta de fostul presedinte democrat vineri seara in cadrul unei convorbiri telefonice de o jumatate de ora cu fosti colaboratori ai guvernului sau si din care Yahoo News a obtinut o inregistrare.

Barack Obama invoca in special raspunsul la criza sanitara pentru a justifica necesitatea de a alege lideri buni si de a-i chema pe fostii consilieri sa investeasca in campania lui Joe Biden, fostul sau vicepresedinte si candidat democrat la alegerile prezidentiale din noiembrie.

„Alegerile viitoare, la toate nivelurile, sunt importante deoarece nu vom infrunta doar un individ sau un partid politic”, a spus Obama, potrivit surselor citate. El considera ca adevaratul adversar sunt ”tendinte pe termen lung” precum ”a fi tribal, divizati, a-i vedea pe ceilalti ca dusmani”, tendinte care risca sa caracterizeze ”viata americana”.

Inca foarte popular in randul democratilor, Barack Obama a lasat deja sa se inteleaga ca miliardarul republican ”a respins avertismentele” cu privire la riscurile unei pandemii.

Donald Trump este acuzat de criticii sai ca mai intai a minimalizat amenintarea, apoi a dat instructiuni contradictorii si confuze, intre apelurile la prudenta si graba in ceea ce priveste redresarea economiei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: