„Oficial a aparut primul partid nazist din Romania, el se numeste ALDE”. Tariceanu nu il exclude din partid pe Daniel Florea

politica

Sociologul Sebastian Lazaroiu atrage atentia ca Tariceanu nu il exclude din ALDE pe primarul din Targu-Mures, ale carui declaratii rasiste au starnit o ampla revolta.

„Poate mi-a scapat mie, dar n-am auzit ca ALDE sa se dezica de primarul de Tg. Mures si nici ca l-ar fi exclus din partid.

Daca asa stau lucrurile, oficial a aparut primul partid nazist din Romania, el se numeste ALDE, desi nu mai are nicio legatura cu ALDE de la nivel european, pe buna dreptate. ‘Liberalul’ Tariceanu a facut pact cu comunistii, cand i-a convenit, nu m-ar surprinde daca ar tine in brate un nazist pentru voturi si putere”, a remarcat Lazaroiu pe Facebook.

Liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a avut marti o reactie anemica fata de declaratiile lui Daniel Florea.

„Am citit declaratia pe care primarul Dorin Florea a postat-o pe pagina de Facebook. Chiar daca, uneori, unui primar ii poate fi dificil sa gestioneze relatia cu o anumita minoritate sau grup social, in niciun caz nu agreez declaratiile care incurajeaza discriminarea de orice fel! Cred cu fermitate ca solutia nu este sa ridicam ziduri, ci, mai degraba, sa le daramam pe cele deja construite. Voi avea o discutie cu primarul Dorin Florea pe acest subiect”, afirma Tariceanu, intr-o declaratie de presa.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat in privinta declaratiilor primarului municipiului Targu Mures, Dorin Florea, care a spus ca doreste ancheta sociala pentru cuplurile ce doresc sa aiba copii, edilul fiind chemat la audieri la CNCD martea viitoare.

„Am demarat o autosesizare. Citatia a fost deja transmisa catre domnul primar, la biroul dansului, la Primaria din Targu Mures. L-am citat pentru saptamana viitoare, pentru marti, la audieri, iar tot saptamana viitoare, miercuri, as vrea ca aceasta speta sa fie dezbatuta de Colegiul Director al CNCD”, a declarat pentru AGERPRES presedintele CNCD, Asztalos Csaba.

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, a afirmat luni ca acordarea indemnizatiei de crestere a copilului ar trebui abordata intr-un alt mod decat in prezent, el propunand introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care doresc sa aiba copii, pentru a se evita situatiile in care sunt adusi pe lume copii doar ca parintii sa aiba o sursa de venit.

Dorin Florea s-a inscris anul trecut in ALDE.

Mai mult despre: ,

Comentarii: