news

Oficial, pe teritoriul Romaniei NU a fost confirmata noua tulpina SARS-Cov-2 depistata in Marea Britanie

Ministerul Sanatatii precizeaza ca, pe teritoriul Romaniei, nu a fost confirmata, pana in prezent noua varianta SARS-Cov-2 depistata in Marea Britanie, procedura de confirmare urmand a fi definitivata in urmatoarele zile.

„O noua tulpina se poate confirma numai prin secventierea genomului viral de catre institutele sau unitatile sanitare abilitate, iar aceasta procedura tehnica va fi definitivata zilele urmatoare pornind de la probele selectate in urma testarii RT-PCR”, se arata intr-o precizare a Ministerului Sanatatii transmisa duminica Agerpres.

Informarea Ministerului Sanatatii vine dupa ce in presa au aparut, duminica, informatii ca in laboratorul de genetica al Institutului ‘Matei Bals’ din Bucuresti ar fi fost confirmata noua tulpina in unele probe de la pacienti suspecti de COVID-19.

Un reprezentant al Institutului ‘Matei Bals’ a declarat ca doua probe analizate in acest laborator au avut rezultate diferite fata de cele cunoscute pana acum.

„In laboratorul de genetica al Institutului, doua probe au avut rezultate ale reactiei de amplificare diferite fata de cele pe care le stiam pana acum. Urmeaza ca in zilele urmatoare sa se faca secventierea si sa vedem daca intr-adevar se confirma noua tulpina a virusului. Nu avem date ca ar exista diferente semnificative in manifestarea clinica fata de vechea tulpina”, a declarat purtatorul de cuvant al Institutului ‘Matei Bals’, Catalin Apostolescu, la postul DIGI 24.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: noua tulpina

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

5 ore ago

Amendat cu 9000 de dolari, inculpatul Donald Trump risca si inchisoarea. Judecatorul il acuza de ofensa adusa juratilor si martorilor

Judecatorul Juan Merchan, care prezideaza procesul penal de la New York al lui Donald Trump…

56 de minute ago

Iohannis a promulgat legea, alegerile prezidentiale vor avea loc cu trei luni inainte ca presedintele sa-si finalizeze mandatul

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, legea care stabileste ca alegerile pentru presedintele Romaniei pot…

O oră ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

3 ore ago

Iohannis a depus cerere de pensionare, postul sau de profesor de fizica la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” devine vacant

Klaus Iohannis a depus cerere de pensionare din postul de profesor. Astfel, catedra de profesor…

2 ore ago