Olguta Vasilescu: „Violeta Alexandru nu a facut nimic”. Alexandru dezvaluie insa ce a gasit: „Cat tupeu de PSD-ist. In locul lui Budai mi-ar fi rusine sa scot capul in lume”

politica

Fostul ministru al Muncii Lia Olguta Vasilescu a declarat ca guvernarea PNL trebuia sa recalculeze trei milioane de dosare de pensie si nu a fost recalculat nici macar unul. Ea a adaugat ca punctul de pensie trebuia sa creasca la valoarea de 1.775 lei, echivalentul unei majorari de 40%, anul trecut, iar in 2021, punctul de pensie ar fi trebuit sa ajunga la 1.875 lei.

„In niciun caz nu am impins cresterea de 40% in anul electoral 2020, stiind ca nu vom mai fi la guvernare”, a afirmat Olguta Vasilescu duminica seara la Antena 3.

Ea a adaugat ca procesul de recalculare a pensiei trebuia sa elimine inechitatile din sistem, dincolo de majorarea punctului de pensie.

„Exista la ora actuala oameni care au muncit 30 de ani si primesc pensie minima. Ce trebuia sa se intample: de la 1 ianuarie 2020 pana in septembrie 2020 ar fi trebuit sa se faca recalcularea a 5 milioane de pensii. Cand am plecat de la guvernare, softul de recalculare era in licitatie. Pana in prezent, trebuiau recalculate 3 milioane de dosare de pensie. Nu s-a recalculat nici macar unul. De ce? Intrebati-i pe ei”, a completat Vasilescu.

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, anuntase anterior ca a preluat de la ministrii PSD aproximativ zeci de mii de dosare de pensie care fusesera lasate balta cu totul.

„19 000 de dosare de pensii cu termen intarziat (asteptau oamenii pensiile si nu le raspundea nimeni ca sa le explice ce se intampla) de care lui M. Budai – PSD, de la care am preluat conducerea Ministerului Muncii nu i-a pasat. Nu i-a pasat, o spun direct. Pensii calculate eronat. Oameni carora nu li se raspundea sau li se raspundea cu aroganta. In cel mai fericit caz, li se raspundea intr-un limbaj de lemn de nu intelegea nimeni nimic. Plus mii de pensii comunitare nerezolvate cu anii. Am adus totul la zero restante, la finalul mandatului de 1 an.

Acte din dosare lasate pe jos in arhive, pline de praf. L-ati vazut vreodata pe Budai sa mearga el, sa le ridice de pe jos, sa se uite in ochii directorilor caselor de pensii si sa le spuna: cu mine nu merge asa. Eu am facut-o. Convingerea mea este ca nu cresterea numarului de angajati rezolva aceste probleme. Bunul simt si un bun management. Pe care l-am vazut in cateva locuri. Acesti manageri buni mi-au dat putere. Restul se plangeau in permanenta, ma denigrau.

(…) Cat tupeu de PSDist. Budai-PSD. Vorbeste despre greaua mostenire lasata de mine. In locul lui mi-ar fi rusine sa scot capul in lume, ce sa mai spun despre a ma duce la TV sa tin lectii. Nu voi permite niciodata unui PSD caruia ii repugna oamenii care muncesc sa imi tina lectii. Asa sunt PSDistii tupeisti. Ei, de fapt, urasc oamenii care muncesc. Si au dus aceasta abordare si in sistemul public. Trebuie facuta o evaluare drastica in administratie, inainte de orice.
Sunt pentru corectitudine. Acest gen tupeist de a face politica, fara sa lasi nimic in urma ta (nimic!) va disparea usor, usor. Sa aveti incredere”, a scris Alexandru pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: