externe

Operatiune a fortelor speciale ale Ucrainei in Rusia. Rusii anunta cu naduf: „Locomotiva a obosit si s-a culcat”

Un nou „accident” care a avut loc in zona orasului Briansk din Rusia, unde este o mare baza de aprovizionare pentru trupele ruse trimise in Ucraina, este pusa pe seama fortelor speciale ale Ucrainei. De data aceasta, o linie de cale ferata s-a surpat iar o locomotiva s-a rasturnat.

„Accidentul” a avut loc cu doua zile inainte ca doua explozii sa distruga depozitele de combustibil pentru armata rusa.

„In Briansk, pe langa depozitul de petrol si depozitul de munitii incendiate, a fost avariata calea ferata in directia unitatii militare, de-a lungul careia erau transportate echipamente militare si munitii catre Ucraina”, a relatat presa ucraineana.

Presa rusa a anuntat ca „locomotiva a obosit si s-a culcat” si ca autoritatile investigheaza cauzele.

Un mare depozit de produse petroliere era in flacari luni la Briansk, oras din Rusia in apropierea frontierei cu Ucraina, au raportat autoritatile ruse, fara a preciza motivele incendiului, informeaza France Presse si Reuters.

„Un incendiu a izbucnit la depozitul de combustibil Transneft Briansk-Drujba din Briansk”, oras situat la 150 km de granita cu Ucraina si care serveste drept baza logistica pentru ofensiva militara a Moscovei in aceasta tara, a indicat Ministerul Situatiilor de Urgenta citat de agentiile de presa ruse.

„Potrivit primelor informatii, nu exista nicio victima”, a adaugat ministerul. Cauzele acestui incendiu nu au fost precizate.

Incendiul a izbucnit in jurul orei locale 2.00 (23.00 GMT duminica) in districtul Fokinski din orasul Briansk, a precizat filiala locala a Ministerului Situatiilor de Urgenta, adaugand ca echipe de salvare si pompieri au fost trimisi in zona.

Imaginile publicate de media ruse aratau o flacara ce ilumina in rosu noaptea la Briansk, in timp ce fumul dens se ridica spre cer.

Agentia de presa Interfax a indicat ca un al doilea depozit de combustibil a luat foc in aceeasi regiune.

Orasul Briansk este situat la aproximativ 380 km sud-vest de Moscova si la circa 150 km de granita cu Ucraina, servind drept baza logistica pentru interventia militara a Rusiei in Ucraina de mai bine de doua luni. Orasul este centrul administrativ al regiunii Briansk, care se invecineaza cu Ucraina.

Moscova a acuzat in repetate randuri fortele ucrainene ca au efectuat lovituri pe teritoriul Rusiei, in special asupra unui sat din regiunea Briansk la mijlocul lunii aprilie.

La inceputul lunii aprilie, guvernatorul regiunii Belgorod, de asemenea frontaliera, a declarat ca elicoptere ucrainene au tras asupra unui depozit de combustibil.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

17 minute ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

18 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

18 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

18 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

9 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

18 ore ago