news

Opt politisti din Capitala, retinuti pentru tortura. Doi tineri au fost batuti cu salbaticie pentru ca le-au atras atentia ca nu poarta masca

Opt agenti de la Sectia 16 Politie din Capitala au fost retinuti de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti pentru savarsirea infractiunilor de lipsire de libertate in mod ilegal si tortura, fiind acuzati ca au batut in luna septembrie anul trecut doi tineri in zona Eroii Revolutiei.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, un alt politist este cercetat in libertate sub control judiciar pentru complicitate la tortura.

In septembrie 2020, doi tineri au reclamat faptul ca au fost batuti de politisti in zona Eroii Revolutiei din Capitala, dupa ce le-au atras atentia agentilor ca nu poarta masca de protectie si dau amenzi fara temei. Unul dintre tineri a reclamat faptul ca politistii i-au pus catuse la maini si l-au lovit cu bastoanele, cu pumnii si picioarele, dupa care l-au bagat intr-o duba a politiei si l-au dus pe un camp in apropiere de Jilava, unde ar fi fost torturat.

Procurorii sustin ca, pe 1 septembrie 2020, in jurul orelor 01,45, agentii de la Sectia 16 au organizat un filtru in zona strazii Calea Serban Voda din Bucuresti, context in care au fost abordati de persoanele vatamate G.M.I. si G.T.N., care le-au adresat reprosuri cu privire la nepurtarea mastilor de protectie.

„In aceste imprejurari, in scopul pedepsirii persoanei vatamate G.M.I. pentru reprosurile adresate, 7 dintre inculpati avand asupra lor armamentul din dotare au lipsit-o in mod ilegal de libertate, incatusand-o si transportand-o impotriva vointei sale pe un teren viran situat la periferia municipiului Bucuresti, Sectorul 4, unde 5 dintre acestia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violente fizice asupra victimei, aplicandu-i lovituri repetate cu corpuri contondente in zona superioara a corpului, a capului, a membrelor superioare si inferioare, dar si in zona degetelor mainilor si talpilor. Totodata, unul dintre inculpati a supus persoana vatamata unor tratamente degradante. In tot acest timp, ceilalti doi agenti de politie au asistat in mod pasiv la violentele exercitate asupra persoanei vatamate. Dupa exercitarea actelor de violenta, victima a fost abandonata pe respectivul teren viran”, spun procurorii.

In acelasi timp, alti doi agenti l-au incatusat pe celalalt tanar si l-au incuiat intr-o autospeciala de politie, peste doua jante auto depozitate pe bancheta din spate, si l-au transportat apoi in zona Zetari din Bucuresti, Sectorul 5, unde l-au abandonat pe o strada intunecata.

In cauza cercetarile sunt continuate de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Directia Generala Anticoruptie.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Burkina Faso suspenda emisia posturilor de radio BBC Africa si VOA din cauza relatarilor privind uciderea a 223 de sateni de catre armata

Burkina Faso a suspendat timp de doua saptamani emisia BBC Africa si Voice of America…

8 ore ago

Flacara olimpica, preluata la Atena de presedintele Comitetului de organizare a JO de vara. Va calatori 12 zile la bordul velierului Belem pana la Marsilia

Jucatorul grec de polo pe apa Ioannis Fountoulis, ultimul dintr-un lung sir de purtatori de…

8 ore ago

Extremistul Ben-Gvir, ministrul israelian al securitatii nationale, ranit usor intr-un accident de masina

Ministrul israelian al securitatii nationale, extremistul Itamar Ben-Gvir, a fost transportat la spital dupa ce…

8 ore ago

Sustinatorii premierului spaniol Sanchez convoaca mitinguri, in timp ce liderii de stanga din strainatate il indeamna sa ramana in functie

Sustinatorii premierului spaniol Pedro Sanchez pregatesc mitinguri pentru a-l indemna sa ramana in functie, dupa…

8 ore ago

Netanyahu spune ca deciziile CPI nu vor afecta actiunile Israelului insa vor crea un precedent periculos

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, vineri, ca orice decizie a Curtii Penale Internationale, care…

8 ore ago