Orban anunta ca Renate Weber va fi data afara de la Avocatul Poporului in maxim o luna: „Nu sunt propusi oameni politici, sunt propusi specialisti in drept”

politica

Presedintele Camerei Deputatilor, liderul PNL Ludovic Orban, afirma ca obiectivul coalitiei este alegerea unui nou Avocat al Poporului pana la finalul sesiunii parlamentare.

El a precizat, insa, ca, in cadrul coalitiei, nu s-a luat inca o decizie in privinta candidatului pentru aceasta demnitate.

„Intai trebuie sa finalizam procedura de demitere a Avocatului Poporului. (…) Nu am luat inca o decizie, si noi avem propunerea noastra in cadrul coalitiei. Vedem daca USR PLUS vine cu o propunere, vom decide. Am decis ieri in coalitie sa solicitam reprezentantilor nostri in comisiile juridice sa finalizeze raportul, astfel incat, la prima reuniune a plenului, sa putem sa dezbatem acest punct”, a declarat Orban la Parlament.

El a subliniat ca pentru functia de Avocat al Poporului nu sunt propusi oameni politici, ci „specialisti in drept”.

„Candidatura prezentata saptamana trecuta era o candidatura foarte serioasa, cu o experienta vasta. (…) In ceea ce priveste noul candidat, marturisesc ca nu m-am documentat, n-am vazut CV-ul si nu am o analiza. E profesor universitar, inca nu avem o analiza pe aceasta candidatura, vom discuta.

Noi trebuie sa convenim si vedeti ca nu sunt propusi oameni politici, sunt propusi specialisti in drept, cu experienta vasta in domeniul drepturilor omului pentru ca ne intereseaza sa punem un Avocat al Poporului care sa fie avocatul poporului, nu avocatul Puterii. Obiectivul nostru este alegem noul Avocat pana la finalul sesiunii”, a explicat liderul PNL.

Conform Constitutiei, prima sesiune incepe in luna februarie si nu poate depasi sfarsitul lunii iunie. A doua sesiune incepe in luna septembrie si nu poate depasi sfarsitul lunii decembrie.

Citeste si: Weber este pe faras. Doua nume de profesionisti pe lista Coalitiei pentru a deveni noul Avocat al Poporului

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: