politica

Orban, decizie dura. Il da afara din PNL pe consilierul judetean care l-a injurat pe seful IPJ Brasov

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, dupa ce a participat la evaluarea activitatii desfasurate de Politia Romana in anul 2019, ca intotdeauna a existat o incercare de influentare a numirilor in Politie si ca a dorit sa traga un semnal in acest sens. In ceea ce priveste cazul de la Brasov, unde politistii au descins la o adresa gresita, dar care se afla trecut in mandat, Orban a sugerat ca il va da afara din partid pe consilierul judetean PNL care l-a jignit pe seful IPJ Brasov.

Intrebat la finalul sedintei de evaluare a activitatii Politiei Romane daca are informatii concrete privind influentarea numirilor de sefi de Politie, premierul Ludovic Orban a declarat ca a vrut doar sa dea un semnal in acest sens.

„Totdeauna a existat o incercare de influentare a numirilor in Politie, sigur, nu din partea noastra si tocmai de aia am vrut sa dau un semnal foarte clar ca nu mai trebuie sa existe nicio interferenta din partea celor care nu au nicio treaba cu Politia Romana in procedurile de promovare, de numire a celor care detin functii de conducere in Politie, ci trebuie sa fie strict rezultatul unor concursuri transparente, dupa criterii obiective care sa tina cont de capabilitati, de cariera, de realizari, astfel incat numirile in functie sa fie facute pe baza competentei profesionale”, a declarat Orban.

Intrebat ce parere are despre cazul de la Brasov unde un consilier judetean PNL l-a catalogat drept „slugoi” pe seful IPJ Brasov, orban a sugerat ca acesta va fi dat afara din PNL.

„In mod normal ar trebui sa plece. Astept sa ma documentez asupra situatiei. Din informatiile pe care le am, nu a fost o descindere gresita, a fost o descindere la fosta sotie pe baza unor indicii si pe baza unui mandat de judecator, asa ca nu a fost o descindere gresita”, a mai spus Orban.

Postarea consilierului judetean al PNL:

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: andrei kadas

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

54 de minute ago

21 de ani de puscarie pentru spionaj in favoarea Rusiei. Un fost angajat al NSA si-a aflat pedeapsa

Un specialist in domeniul cibernetic care a lucrat pentru scurt timp la agentia ultrasecreta americana…

27 de minute ago

Astazi este ultima zi. Apelurile lui Ciolacu si Firea au fost degeaba, Piedone a plecat in vacanta in loc sa-si retraga candidatura

Cristian Popescu Piedone este plecat in vacanta, in ultima in zi in care ar fi…

4 ore ago

„Specialistii” lui Piedone: Sefa auditului intern din Primaria Sector 5 si-a luat bacalaureatul la 33 de ani. Piedone, la 32 de ani

Sefa Serviciului Audit Intern din cadrul Primariei Sector 5, Adriana Narcisa Dicu, a obtinut diploma…

5 ore ago