Orban denunta un „COSMAR” pus la cale de Bruxelles: „O zecime din teritoriul nostru, populat cu migranti”

externe

Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri ca alianta dintre Bruxelles si stanga ungara, a carei intentie este de a ‘importa milioane (de migranti) in Europa’, trebuie oprita, relateaza MTI, citata de Agerpres.

Seful guvernului ungar a afirmat, intr-un interviu acordat postului public de radio, ca planul de actiune ‘Schengen 2.0’ (plan de actiune propus de guvernul ungar pentru a apara Europa de valul migratoriu) trebuie promulgat deoarece Bruxellesul a inaintat o propunere imposibila conform careia problemele demografice si economice ale Europei trebuie rezolvate prin permiterea intrarii pe batranul continent a unui numar tot mai mare de migranti.

Orban a adaugat ca toate aceste aspecte sunt prezente intr-un document publicat de fostele guverne socialiste cu privire la politica privind migratia. ‘Aceste aspecte sunt prezente in programul fostelor guverne socialiste: o zecime din teritoriul ungar ar fi locuit de straini in viitorul apropiat’, a spus el, adaugand ca acest lucru ar fi un ‘cosmar’.

El a adaugat ca problema somajului in randul tinerilor din UE ar trebui rezolvata prin acordarea de slujbe muncitorilor europeni in loc sa fie adusi ‘oameni din alte culturi’ care ar provoca tensiuni sociale si ar ‘creste amenintarea terorismului’.

Aceasta problema nu poate fi insa discutata in mod deschis in Europa de Vest unde oamenii ‘traiesc intr-un glob de sticla’ si sub ‘opresiune intelectuala’, a mai spus el. Orban a afirmat ca, desi initial Germania si Ungaria au avut doua abordari complet diferite privind criza migrantilor, Germania a inceput si ea sa se concentreze asupra protejarii frontierelor externe ale UE.

‘Desi nu vor recunoaste niciodata acest lucru, in prezent liderii UE prioritizeaza protectia frontierelor, la fel cum a facut Ungaria inca de la inceput’, a subliniat Viktor Orban.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: