politica

Orban, despre majorarea pensiilor cu 40%: „Banii sunt prevazuti, totul depinde de cum evolueaza economia”

Premierul Ludovic Orban a declarat ca sunt prevazuti bani la buget pentru majorarea pensiilor cu 40% din luna septembrie, dar nu este „100%” aplicarea acestei masuri, deoarece „totul depinde de cum evolueaza economia”.

„Nu e 100% asta. Repet, banii sunt prevazuti, dar totul depinde de cum evolueaza economia, daca reusim sa asiguram un trend economic solid, o crestere economica consolidata, sa relansam investitiile, sa imbunatatim colectarea. Se poate realiza lucrul respectiv, dar, repet, totul depinde de cum evolueaza economia, totul depinde ca urmare a economiei, incasarile bugetare, si, mai ales, de perspective. Aici, in momentul in care iei o decizie sa cresti un venit, un salariu, o pensie, alocatii de copii si alte categorii de venituri, astea sunt cheltuieli care sunt obligatorii dupa majorare pe toti anii care vin, nu mai poti sa umbli la cheltuielile respective. Din cauza asta, trebuie sa ai extrem de multa precautie in ceea ce priveste realizarea, luarea unor astfel de decizii”, a explicat Orban, duminica, la Hotnews.

El a punctat ca, de regula, cresterile de venituri trebuie sa fie legate de „niste indicatori obiectivi”. In opinia sa, PSD a facut „varza” sistemul de pensii.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Belgradul sfideaza din nou Occidentul. Un apropiat al Moscovei a fost numit in functia de vicepremier, el a fost decorat de insusi Putin

Noul guvern al Serbiei va include un fost sef al serviciilor de informatii care a…

36 de minute ago

Netanyahu ignora apelul ONU: „Vom intra in Rafah si vom elimina batalioanele Hamas de acolo, pentru a obtine victoria totala”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a angajat marti sa lanseze o operatiune militara in orasul Rafah,…

44 de minute ago

Blinken spune ca va insista pe langa Netanyahu cu privire la masurile de ajutor din Gaza

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat, marti, ca va discuta cu prim-ministrul…

24 de minute ago

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

7 ore ago