politica

Orban il pune la punct pe Citu: ”De cand imi cere mie lamuriri Florin?”. Orban a anuntat ruperea pactului pe care il avea cu Iohannis

Fostul presedinte al PNL, Ludovic Orban, a comentat ironic duminica afirmatiile lui Florin Citu potrivit carora ii vor fi cerute lamuriri despre declaratiile privind incetarea parteneriatul cu presedintele Klaus Iohannis.

”De cand imi cere mie lamuriri Florin?”, a comentat razand Orban, citat de news.ro.

Liderul liberalilor, premierul Florin Citu, a declarat duminica, inainte de inceperea Consiliului National al PNL, ca ii va da posibilitatea lui Ludovic Orban sa-si clarifice pozitia, in primul Birou Executiv al partidului, cu privire la declaratia pe care a facut-o sambata, potrivit careia intre el si presedintele Klaus Iohannis „nu mai exista niciun parteneriat”.

„Aseara am vazut o declaratie a domnului Ludovic Orban la plecare. Eu sper ca era o declaratie la suparare. Pentru ca pe mine m-au votat membrii PNL in majoritate covarsitoare si pentru parteneriatul cu presedintele Klaus Iohannis. Asa ca, in primul BEx, eu voi cere domnului Ludovic Orban sa-si clarifice aceasta pozitie, ce vrea sa spuna. Eu cred ca a fost o pozitie spusa la suparare, pentru ca planurile noastre de viitor sunt strans legate de parteneriatul cu presedintele Klaus Iohannis. Asa ca, in urmatorul BEx, ii voi da posibilitatea domnului Ludovic Orban sa-si clarifice aceasta pozitie. Daca nu, o clarificam noi pentru el”, a precizat Citu.

Intrebat daca va propune excluderea lui Orban din partid, Citu a reiterat ca ii va cere fostului presedinte al PNL sa explice ce a vrut sa spuna prin acea declaratie.

„Nu am spus asa ceva, am spus doar sa vina sa ne explice ce a vrut sa spuna cu acea exprimare, cand a spus ca nu mai exista un parteneriat, pentru ca PNL si aceasta conducere are un parteneriat cu presedintele Klaus Iohannis”, a precizat Citu.

Ludovic Orban a anuntat sambata, la finalul Congresului PNL, ca va demisiona din functia de presedinte al Camerei Deputatilor si ca intre el si seful statului Klaus Iohannis „nu mai exista niciun parteneriat”.

„Demisia mea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor va fi luni pe masa presedintelui ales, Florin Citu”, a declarat Orban dupa anuntarea rezultatelor de la alegerile pentru functia de lider al PNL.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

5 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

5 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

5 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

5 ore ago