Orlando ii da prima „palma” lui Klaus Iohannis, cu virgula intre subiect si predicat: „Presedintele Iohannis, trebuie sa impuna”

politica

Senatorul PSD Eugen Orlando Teodorovici ii spune rastit lui Klaus Iohannis, intr-un text agramat, ce sa faca in cadrul reuniunii pe care o are joi cu liderii UE. 

Iohannis, esti presedinte‼️ Iohannis, fii roman, fii barbat!‼️ Azi, presedintele Romaniei are OBLIGATIA sa demonstreze ca ii pasa de aceasta tara! In cadrul reuniunii Consiliului European, la fel cum fac si ceilalti sefi de state si de guverne pentru tarile lor, presedintele Iohannis trebuie sa ceara cateva lucruri simple dar vitale pentru Romania!

SIMPLU‼️

Presedintele Iohannis, TREBUIE sa IMPUNA ca toate statele membre ale Uniunii Europene (inclusiv Romania‼️), sa beneficieze, in mod EGAL, de toate facilitatile si instrumentele financiare puse la dispozitie la nivelul Uniunii Europene!

Este mai mult decat evident faptul ca masurile nationale de re-lansare economica si sociala sunt inexistente, iar Romania are nevoie de sprijinul Uniunii Europene pentru a iesi invingatoare in lupta cu inamicul invizibil care produce atatea efecte negative fara precedent”, a scris Teodorovici pe Facebook.

Recent, el afirma ca se sacrifica pentru a-i da „palme” lui Iohannis in numele poporului roman.

„Imi voi asuma ‘riscul’ de a fi acea ‘palma a natiunii’ data pe obrazul celui care intelege doar sa beneficieze de avantajele functiei fara a-si asuma deciziile absolut necesare pentru toti romanii”, afirma Teodorovici pe Facebook.

Citeste si: Orlando anunta ca se sacrifica. Ii va da el „palme” presedintelui Iohannis in numele poporului roman: „Imi voi asuma ‘riscul’ de a fi acea ‘palma a natiunii’”

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca va sustine, la videoconferinta de joi cu membrii Consiliului European pe tema masurilor privind gestionarea pandemiei COVID-19, crearea unui fond de redresare economica de care sa poata beneficia toate statele membre ale UE, evidentiind, totodata, importanta Politicii de coeziune.

„Voi sustine crearea unui fond de redresare economica de care sa poata beneficia, atentie, toate statele membre, ca un instrument suplimentar fata de masurile de sprijin luate anterior deja la nivel european. Acest instrument trebuie sa fie complementar finantarii din viitorul buget al Uniunii pentru perioada 2021 – 2027 si sa fie utilizat pentru nevoile sectoriale reale ale statelor membre. Si aici ma refer, de exemplu, la sectorul medical si la cel economic, cele mai afectate de pandemia de COVID-19”, a anuntat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a adaugat ca va sustine „ferm”, totodata, Politica de coeziune, Politica agricola comuna.

„Pe de alta parte, voi sustine ferm politicile clasice. Politica de coeziune si agricultura nu isi pierd in niciun caz relevanta in actualul context complicat. Dimpotriva, acestea trebuie sa ramana politici esentiale in viitorul buget al Uniunii, destinate, evident, si reducerii decalajelor de dezvoltare dintre statele membre sau dintre regiunile europene”, a afirmat seful statului.

In opinia sa, unul dintre cele mai importante obiective ale planului de redresare economica este asigurarea unei „autonomii strategice” a Uniunii Europene, in sectoare „vitale” precum sanatatea.

„Criza actuala ne-a aratat cat de important este un sistem de sanatate solid pentru asigurarea unui raspuns adecvat la situatiile de urgenta. Trebuie sa consolidam substantial capacitatea Uniunii in acest domeniu si sa asiguram sprijinul pentru ca statele membre sa-si imbunatateasca semnificativ sistemele nationale de sanatate. Acesta va fi un element esential in construirea autonomiei noastre strategice”, a subliniat Iohannis.

Presedintele a amintit ca, prin masurile luate la nivel european, pana in prezent, a fost mobilizata pentru Romania o suma de peste un miliard si jumatate de euro din actualul buget multianual al UE – 750 de milioane de euro pentru sustinerea IMM-urilor afectate de criza; 350 de milioane de euro pentru achizitia de echipamente medicale; 300 de milioane de euro pentru sustinerea somajului tehnic; 120 de milioane de euro stimulente de risc pentru cadrele medicale si 30 de milioane de euro, pentru sustinerea asistentilor sociali implicati in actiunile de sprijin grupurile vulnerabile. „Aceste fonduri sunt disponibile acum deja si vor fi folosite de catre Guvernul Orban”, a completat seful statului.

„Sunt convins ca cea mai buna cale pentru a reusi sa limitam efectele nocive generate de pandemie are la baza un efort comun al tuturor tarilor membre. Solidaritatea si unitatea sunt indispensabile si trebuie sa prevaleze acum, in detrimentul oricaror abordari care au potentialul de a crea brese si falii in interiorul proiectului european. Asa cum virusul nu tine cont de granite, la fel si noi, in marea familie europeana, va trebui sa avem maturitatea de a trece peste orice bariere artificiale care ne pot bloca sau intarzia in a gasi solutiile cele mai rapide si eficiente in aceste momente extrem de dificile”, a declarat Klaus Iohannis.

Comentarii: