PACALEALA lui Putin. „Rusia nu s-a retras din Siria, chiar isi intareste fortele” – Armata SUA

externe

Rusia nu si-a retras fortele din Siria, asa cum a anuntat presedintele Vladimir Putin. Mai mult decat atat, rusii continua sa trimita armament si mijloace de lupta acolo, a declarat purtatorul de cuvant al fortelor SUA din Siria si Irak.

Intrebat, vineri, daca rusii se retrag, un inalt reprezentat al armatei americane a raspuns scurt: „Nu”. „A fost doar o usoara reducere a numarului de mijloace de lupta, insa au in continuare capabilitati semnificative”, a declarat, vineri, colonelul Steven Warren, citat de Washington Times.

Mai mult decat atat, rusii aduc in continuare elicoptere de lupta, iar avioanele lor continua sa il ajute pe Assad in lupta impotriva rebelilor.

Warren a adaugat ca locuitorii Palmirei nu traiesc mai bine acum, dupa ce jihadistii ISIS au fost alungati de fortele lui Assad.

„Ce vedeti acum in Palmira? Vedeti ca rusii i-au alunat pe cei de la ISIS. In viziunea noastra, cel putin in ceea ce-i priveste pe locuitorii Palmirei, ei au nimerit din lac in put. Assad este un dictator brutal si fara mila care si-a gazat propriul popor cu arme chimice. El este problema. El este responsabil de razboiul civil sangeros care a ucis peste un sfert de milion de oameni. Astef incat situatia oamenilor din Palmira nu se va imbunatati cu mult. Au ajuns de sub bocancu celor de la ISIS sub cel al lui Assad”, a explicat purtatorul de cuvant al fortelor SUA din Siria si Irak.

Intrebat daca rusii si sirienii isi vor continua marsul spre capitala ISIS, Raqqa, Warren a raspuns: „Nimeni nu va ajunge la Raqqa prea curand”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: