externe

Pachete sinistre au ajuns la mai multe ambasade ale Ucrainei din Europa: „Pachete insangerate continand ochi de animale”

O serie de ambasade straine ale Ucrainei au primit „pachete insangerate” continand ochi de animale, a anuntat vineri Kievul.

Pachetele, imbibate intr-un lichid cu o „culoare distinctiva”, au fost trimise la ambasadele Kievului din Ungaria, Olanda, Polonia, Croatia si Italia.

Ele au fost primite si de consulatele generale din Napoli si Cracovia.

Autoritatile spaniole au confirmat joi ca mai multe scrisori-capcana, ”similare” cu cea care a explodat miercuri in ambasada Ucrainei, au fost interceptate in Spania, inclusiv doua adresate premierului si ministrului apararii.

Scrisoarea-capcana adresata premierului a fost primita pe 24 noiembrie si a fost neutralizata, a precizat Ministerul de Interne.

Miercuri, o scrisoare-capcana a ranit usor o persoana cand a explodat in ambasada Ucrainei din Madrid. Alta scrisoare a fost de asemenea trimisa la ambasada SUA in Spania.

Producatorul de arme Instalaza din Zaragoza a primit miercuri seara tarziu un pachet potential periculos, potrivit oficialului guvernamental de securitate Rafael Perez. Compania produce arme pe care Spania le-a furnizat Ucrainei.

Un al patrulea transport suspect a fost interceptat joi dimineata devreme la baza aeriana Torrejon, in apropiere de Madrid, care este folosita de avioane militare pentru a prelua provizii destinate Ucrainei. Scanerele au aratat ca ‘exista un mecanism suspect in el’, a declarat pentru dpa un purtator de cuvant al Ministerului Apararii.

O a cincea scrisoare-capcana a fost primita joi dimineata de Ministerul Apararii, adresata ministrului apararii, Margarita Robles, a declarat Perez intr-o conferinta de presa. Aceasta scrisoare a fost, de asemenea, neutralizata.

Autoritatile spaniole nu au negat informatiile din presa potrivit carora toate transporturile ar putea avea legatura cu razboiul din Ucraina si vede incidentele drept atacuri teroriste. Madridul a anuntat ”o crestere a masurilor de securitate in jurul reprezentantelor diplomatice” din Spania.

Ambasadorul ucrainean in Spania, Serhii Pohoreltev, a declarat ca banuieste ca Rusia se afla in spatele atacului asupra ambasadei.

Intr-un tweet publicat joi, ambasada Rusiei in Spania a condamnat trimiterea scrisorilor-bomba.

”In fata informatiilor despre pachetele explozive trimise la ambasada Ucrainei in Spania si la entitati oficiale spaniole, declaram ca orice amenintare sau act terorist, in special cel indreptat impotriva unei misiuni diplomatice, este total condamnabil”, a scris aceasta, potrivit AFP.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

6 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

6 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: grava, dar „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

6 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

6 ore ago