news

Panica si in Caracal: „Vagoane cu GPL in gara, am inchis robinetul unui vagon”

Autoritatile din Caracal, oras condus de primarul Ion Doldurea (PSD), au inceput sa dea dovada de exces de zel dupa explozia de la statia GPL a fiului primarului.

La data de 27.08.2023 politistii din Olt au fost sesizati la 112 despre faptul ca in gara Caracal se afla stationat un tren cu 38 vagoane tip cisterna, incarcate cu GPL. Iar la penultimul vagon ar fi scurgeri mici de gaz, pe la un robinet.

S-a dispus evacuarea personalului CFR, a calatorilor si balizarea zonei. S-a in incercat decuplarea vagonului de la garnitura de tren, au anuntat surse oficiale.

Ulterior s-a aflat ca din cele 38 de vagoane ale trenului, doar 5 sunt incarcate cu GPL, 3 cu propan si 30 cu motorina si benzina.

„S-a realizat strangerea in siguranta a robinetului. In urma verificarilor efectuate de catre ISU, s-a constatat faptul ca nu mai sunt scapari de gaz”, au precizat sursele.

Comunicatul oficial

In urma unui apel la Numarul Unic 112, care anunta scurgeri la un robinetul unui vagon incarcat cu propan, in Gara Caracal, la locul evenimentului au fost dislocate doua autospeciale de stingere, o autospeciala CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic si Nuclear) si doua autospeciale pentru prima interventie.

Pentru protectia populatiei din zona Garii Caracal, a fost balizat un perimetru de siguranta de 400 de metri. Nu au fost persoane evacuate.

In urma manevrelor efectuate de echipele de interventie si personalul de pe locul de munca, robinetul a fost inchis, iar in urma masuratorilor echipajului CBRN toate valorile au fost zero.

 

 

Urmareste-ne si pe:
Bogdan Constantinescu

Share
Published by
Bogdan Constantinescu

Recent Posts

Seful contraspionajului polonez: „Moscova este pregatita sa invadeze parti din Estonia si Suedia pentru a testa reactia Occidentului”

Vladimir Putin este pregatit sa lanseze o invazie asupora unor tari NATO si sa anexeze…

2 ore ago

Kosovo nu accepta o conditie impusa pentru aderarea la Consiliul Europei: Crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sarba

Premierul kosovar Albin Kurti a criticat, miercuri, conditiile de aderare la Consiliul Europei, in special…

5 ore ago

Razboiul candidatilor in SUA: New York Times a scris ca Robert Kennedy Jr a avut un vierme in creier. Echipa de campanie spune ca si-a revenit de atunci

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului presedinte american John F. Kennedy si candidat independent la presedintia…

5 ore ago

S-a deschis cel mai mare „aspirator de poluare” din lume. Iata cum functioneaza

„Cea mai mare fabrica din lume” pentru aspirarea poluarii care incalzeste planeta din atmosfera, ca…

5 ore ago

Ploiesti: Un barbat s-a aruncat in gol de la etajul 6

Un barbat in varsta de 55 de ani din Ploiesti a murit dupa ce s-a…

6 ore ago