externe

Parasutistii ucraineni au distrus 12 tancuri rusesti pe frontul de est: „Inamicul a oprit ofensiva si s-a retras”

In doua zile, parasutistii din Brigada 80 de Asalt Aerian Separat au distrus o companie de tancuri a ocupantilor rusi din estul Ucrainei, anunta Ukrinform.

„Intr-o batalie la respingerea ofensivei masive a inamicului in directia estica, parasutistii si unitatile suplimentare au distrus 12 tancuri rusesti. Pe 6 iulie 2022, ei au ars si un tanc inamic. Prin urmare, in doua zile de lupte, ei au distrus o companie de tancuri si chiar mai mult”, se arata in raport.

Cele mai multe tancuri au fost lovite cu grenade propulsate de rachete, NLAW si sisteme Javelin. Alte doua tancuri au fost distruse cu sisteme de artilerie.

Dupa ce a suferit aceste pierderi, inamicul a oprit ofensiva si s-a retras.

Intre 24 februarie 2022 si 8 iulie 2022, pierderile totale de lupta ale Rusiei in Ucraina au ajuns la aproximativ 36.900 de soldati.

Ucraina a calificat vineri drept ”o proba in plus a genocidului deliberat” declaratia presedintelui rus Vladimir Putin ca Occidentul vrea sa lupte impotriva Rusiei ”pana la ultimul ucrainean”, relateaza agentia EFE.

”Nu exista niciun plan ‘colectiv al Occidentului’. Exista doar o anume armata ‘Z’ care a intrat in Ucraina suverana, bombardand orase si ucigand civili. Restul este o propaganda primitiva”, a scris pe Twitter Mihailo Podoliak, consilierul principal al presedintelui Volodimir Zelenski.

Prin urmare, ”mantra domnului Putin a ‘razboiului pana la ultimul ucrainean’ este o proba in plus a genocidului deliberat comis de Rusia”, astfel interpreteaza consilierul presedintelui Zelenski declaratia lui Putin.

Acesta din urma a avertizat joi ca Rusia inca nu a inceput ”nimic serios” in Ucraina si a semnalat in acelasi timp ca Rusia nu refuza participarea la negocierile de pace. ”Insa cei care le refuza trebuie sa stie ca pe masura ce trece timpul, cu atat le va fi mai dificil sa negocieze cu noi”, a adaugat Putin, vorbind la o intalnire cu sefii grupurilor politice din camera inferioara a Parlamentului rus.

„Astazi, auzim ca ei vor sa ne invinga pe campul de lupta. Ce sa zic? Sa incerce! Am auzit de mai multe ori ca Occidentul vrea sa se lupte cu noi pana la ultimul ucrainean. Este o tragedie pentru poporul ucrainean. Insa pare ca totul se indreapta in aceasta directie”, a remarcat presedintele rus.

Declaratia sa vine in contextul intensificarii livrarilor de armament occidental pentru armata ucraineana, care incearca sa opreasca inaintarea trupelor ruse in estul Ucrainei.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Celebrul magician David Copperfield, acuzat de mai multe femei de violente sexuale

Celebrul iluzionist american David Copperfield a fost acuzat de violenta sexuala de 16 femei, dintre…

6 minute ago

In cel mai pur stil bolsevic, Rusia va nationaliza o importanta companie producatoare de votca pe motiv de „implicare in activitati extremiste”

Autoritatile ruse au luat masuri pentru a confisca activele cu sediul in Rusia ale unui…

36 de minute ago

Lui Elon Musk nu i-a placut ce i-a spus una dintre subalternele sale de la Tesla, asa ca a concediat-o, odata cu intregul departament al acesteia

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, pare decis, prin masurile controversate luate in ultimele saptamani,…

O oră ago

Medici la cutite: un pacient din Slobozia asteapta de zece zile sa fie operat, dar interventia se tot amana fiindca anestezistul si chirurgul sunt certati

Un pacient internat la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia asteapta de zece zile sa fie…

O oră ago

Finlanda va folosi militari rezervisti pentru paza granitei cu Rusia, in eventualitatea sosirii unor valuri bruste de migranti, incurajate de rusi

Finlanda planuieste sa isi schimbe regulile de recrutare pentru a permite rezervistilor sa ajute la…

2 ore ago

Joe Biden si Donald Trump au convenit sa aiba doua dezbateri prezidentiale, in iunie si septembrie

Ultima data cand presedintele Biden sau fostul presedinte Donald Trump au participat la o dezbatere…

2 ore ago