Parchetul Buzau il pune la punct pe primarul PSD al orasului: „Nimeni nu este mai presus de lege. Indiferent de rolul pe care il avem in societate, fiecare dintre noi se supune rigorilor legii si raspunde pentru faptele sale”

politica

Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau ii transmite primarului Constantin Toma ca toti cetatenii sunt egali in fata legii si fiecare cauza este tratata la fel, dupa ce edilul i-a reprosat prim-procurorului Corina Stroe Tudorache ca a dat curs unei sesizari penale neasumate, trimisa anonim prin posta, iar acest demers ar fi putut bloca investitiile pe fonduri europene din oras.

In 23 martie, cu ocazia festivitatilor dedicate Zilei Politiei, edilul din Buzau i-a reprosat prim-procurorului ca a demarat cercetari in urma unei sesizari anonime, el punctand atunci ca „nu a venit la Primarie ca sa ia spaga”.

Ca raspuns, Parchetul Judetean a transmis un comunicat de presa prin care arata ca activitatile desfasurate de procurori sunt in concordanta cu legea si nu tin cont de calitatea persoanei supuse unei anchete.

„Avand in vedere discursul primarului Municipiului Buzau tinut in cadrul sedintei festive din data de 23 martie, ocazionate de Ziua Politiei Romane, in care s-au adus acuzatii activitatii desfasurate de prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau si de organele de politie care instrumenteaza cauze penale, Biroul de Informare si Relatii Publice din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau precizeaza ca cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.

Nimeni nu este mai presus de lege. Indiferent de rolul pe care il avem in societate, fiecare dintre noi se supune rigorilor legii si raspunde pentru faptele sale. Procurorii isi exercita atributiile numai in temeiul legii. Misiunea specifica de esenta a Ministerului Public este asigurarea respectarii legii. Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau isi exercita atributiile cu obiectivitate, indiferent de calitatea persoanei cercetate sau de apartenenta sa social politica. Ca magistrati, tratam in mod egal fiecare cauza si luam decizii conform prevederilor legale”, a transmis Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau.

Tensiunile dintre primarul Constantin Toma si prim-procurorul Tudorache au avut loc la prezidiul Salii Mari a Consiliului Judetean Buzau, cu ocazia festivitatilor dedicate Zilei Politiei, aminteste Agerpres.

In momentul in care primarul municipiului Buzau, Constantin Toma, a fost invitat de catre seful Inspectoratului Judetean de Politie Buzau sa ia cuvantul pentru a transmite un mesaj cu prilejul Zilei Politiei Romane, edilul le-a cerut tuturor celor prezenti la festivitate, politisti si autoritati locale, sa dea dovada de atentie.

„Ca de obicei trebuie sa spun ceva deosebit, incerc si eu ca si dumneavoastra sa-mi fac treaba spre binele cetatenilor municipiului Buzau si pentru viitorul acestui oras, dar am rugamintea, si o spun cu o mare amaraciune, ca atunci cand vin acele plangeri penale impotriva mea sa aveti mult mai multa atentie. Nu pot sa fiu fericit, doamna prim-procuror Tudorache este aici, cand primesc la Primaria Buzau pe numele meu si acasa suspiciune de frauda si suspendarea tuturor platilor pe finantarile europene pe care le avem la Buzau. Suspiciune de frauda, prima idee (…) te gandesti la furaciune. Nu am venit la Primaria Buzau sa iau spagi”, a transmis primarul.

Declaratia a fost facuta in contextul in care procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au desfasurat cercetari privind proiectul „Reabilitare a infrastructurii rutiere, inclusiv piste pentru biciclisti, pe coridoarele deservite de transportul public in municipiul Buzau”, in valoare de aproximativ 20 de milioane de euro, dosar care a fost clasat.

Edilul i-a reprosat prim-procurorului Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau ca, dand curs unei sesizari neasumate de o persoana, demararea unei anchete ar fi culminat cu intreruperea investitiilor.

Discursul edilului a fost intrerupt de catre inspectorul sef al IPJ Buzau, comisar sef Laurentiu Pantazi: „Domnule primar, cu scuzele de rigoare, nu vreau sa va intrerup si receptez cu maxima atentie ceea ce spuneti intotdeauna, haideti sa respectam specificul zilei de astazi”.

Prim-procurorului Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau a replicat, la acel moment, ca a dat curs sesizarii penale respectand prevederile legale.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: