externe

Parerea lui Kim Jong Un despre razboiul din Ucraina: „Abuz de putere al Occidentului. Din cauza SUA nu exista pace in lume”

Coreea de Nord a rupt luni tacerea cu privire la invazia Rusiei in Ucraina, acuzand „politica hegemonica” si „inalta indaratnicie” a SUA si a Occidentului.

In prima sa declaratie oficiala cu privire la atacul Rusiei, Ministerul nord-coreean de Externe a declarat ca Occidentul se face vinovat de „abuz de putere”.

„Cauza principala a crizei ucrainene se afla in totalitate in politica hegemonica a SUA si a Occidentului, care se impun in mod autoritar si abuz de putere impotriva altor tari”, a declarat agentia oficiala de stiri nord-coreeana KCNA, citand un purtator de cuvant anonim al ministerului de externe, informeaza Al Arabiya.

Mesajul a fost transmis la doar o zi dupa ce Coreea de Nord, angajata in discutii de denuclearizare cu Statele Unite, a lansat o racheta in ceea ce ar putea fi primul sau test dupa un numar record de lansari in ianuarie.

Coreea de Nord a acuzat Washingtonul si aliatii sai ca „ignora cererile rezonabile si legitime ale Rusiei” de garantare a asigurarilor de securitate sustinute juridic.

Acestia „submineaza in mod sistematic mediul de securitate european prin urmarirea expansiunii Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord spre est, inclusiv prin desfasurarea in mod flagrant a sistemelor de arme de atac”, a declarat KCNA.

„Realitatea dovedeste inca o data ca, atata timp cat exista politica unilaterala si dubla a SUA, care ameninta pacea si siguranta unei tari suverane, nu va exista niciodata pace in lume.”

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Soferul baronului Buzatu este candidat PSD la CL Vaslui. Acesta a venit alaturi de sef in fata instantei din Vaslui – Video

Baronul PSD prins cu spaga in portbagaj, Dumitru Buzatu, a ajuns vineri la Tribunalul Vaslui…

2 ore ago

Olt: Primul dosar penal pentru coruperea alegatorilor. Faina si malai din camion ca „daruri de Paste” – Video

Politistii s-au sesizat din oficiu si au deschis un dosar penal in care efectueaza cercetari…

29 de minute ago

Campaniile rusesti de sabotaj in UE capata amploare. Sunt vizate fabricile care produc arme pentru Ucraina si infrastructura feroviara

Pe fondul noilor avertismente ale serviciilor de informatii ca Rusia pregateste „acte violente de sabotaj”…

3 ore ago

Lovitura pentru Beijing. SUA au devenit cel mai mare partener comercial al Germaniei, in locul Chinei

Dupa ani in care China a fost principalul partener comercial al Germaniei, SUA pare ca…

2 ore ago

Serviciile de informatii ale armatei anunta ca dronele Magura V5 au provocat pierderi grele flotei Federatiei Ruse. Pagube de peste 500 de milioane de dolari

Dronele navale ucrainene Magura V5, fabricate in Ucraina, au cauzat pagube Flotei Rusiei de la…

2 ore ago