Parlamentarii Coalitiei incearca sa blocheze audierea ministrului Carmen Dan in legatura cu violentele: „Membrii PSD-ALDE s-au evaporat”

news

Sedinta Comisiei pentru aparare din Camera Deputatilor, in care urma sa fie stabilita data la care vor fi chemati la audieri ministrul de Interne, seful Jandarmeriei si prefectul Capitalei, cu privire la incidentele din data de 10 august de la protestul din Piata Victoriei, a fost suspendata din lipsa de cvorum, urmand sa fie reluata saptamana viitoare. Vicepresedintele Comisiei, deputatul PNL Ovidiu Raetchi, a declarat la finalul sedintei ca membrii PSD-ALDE “s-au evaporat” pentru a nu asigura cvorumul si pentru a bloca orice tip de control parlamentar asupra Jandarmeriei, scrie News.ro.

UPDATE Conform Romania TV, Carmen Dan, prefectul Capitalei si seful Jandarmeriei vor merge marti la audieri in Parlament.

“Am avut o sedinta a Comisiei de aparare din Camera Deputatilor. Era o sedinta ordinara, anuntata cu mult timp inainte, facea parte din programul uzual al Comisiei. Nu era nevoie de nicio alta aprobare, insa in momentul in care am introdus pe ordinea de zi solicitarea audierii celor implicati in evenimentele din 10 august, vorbesc de doamna Carmen Dan, de sefii din Jandarmerie. Domnii de la PSD-ALDE s-au evaporat, nu au asigurat cvorumul de sedinta, facand ceea ce noi, cei din opozitie, cunoaste de mult, si anume blocand orice tip de control parlamentar asupra Jandarmeriei”, a spus deputatul Ovidiu Raetchi.

Acesta a precizat ca in decursul zilei de marti vor fi trimise invitatiile catre sefii institutiilor responsabili de evenimentele din 10 august.

“Noi insistam sa avem o audiere de urgenta, pentru ca este o situatie foarte grava. Ne vom retrage in Biroul Comisiei si vom incerca sa trimitem invitatii pentru saptamana viitoare,pentru doamna Carmen Dan, pentru sefii Jandarmeriei, pentru conducatorul de la acea brigada speciala de interventii care se pare ca a avut un rol important, si pentru prefectul Capitalei”, a mai spus acesta.

Sedinta Comisiei a fost suspendata si reprogramata pentru martea viitoare de presedintele Dorel Caprar, dupa ce membrii PSD-ALDE nu au fost prezenti pentru a fi asigurat un cvorum.

De asemenea, Ovidiu Raetchi a cerut sa se stabileasca o data pentru audierea persoanelor, dar Caprar a spus ca nu se poate, invocand lipsa de cvorum.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: