externe

Parlamentul din Iran, lovit puternic de coronavirus. Un numar mare de parlamentari sunt infectati

In total 23 de parlamentari iranieni sunt infectati cu noul coronavirus COVID-19, a anuntat marti in fata presei Abdolreza Mesri, un vicepresedinte al legislativului de la Teheran, transmite agentia Xinhua, citata de Agerpres.

Parlamentarii iranieni comunica indeaproape cu publicul, a explicat el acest sir de imbolnaviri.

Asadar, aproape 8% din cei 290 de membri ai parlamentului de la Teheran sunt infectati cu noul coronavirus.

De asemenea, directorul serviciilor medicale de urgenta din Iran, Pirhossein Kolivand, a fost infectat cu noul tip de coronavirus, a raportat marti agentia de presa ILNA, citata de Reuters.

„Starea lui de sanatate este buna si nu exista motive de ingrijorare”, se afirma intr-un comunicat oficial citat de ILNA.

Anterior in aceeasi zi, Ministerul iranian al Sanatatii a anuntat ca bilantul epidemiei cu noul coronavirus in aceasta tara este in prezent de 2.336 de imbolnaviri si 77 decese. Numarul persoanelor infectate a crescut cu 835 fata de bilantul din ziua precedenta, cea mai puternica crestere de la o zi la alta.

Ayatolahul Ali Khamenei a aparut in imagini difuzate de televiziunea publica plantand un semincer, la fel ca in fiecare an de ziua iraniana a arborelui, de data aceasta el purtand manusi asemanatoare celor purtate de personalul medical, relateaza AFP. Sfaturile guvernului pentru prevenirea raspandirii coronavirusului ”trebuie respectate”, a insistat el.

Potrivit agentiei oficiale a parlamentului, din cauza epidemiei, Khamenei a semnat un decret care permite, cu titlu exceptional, aprobarea bugetului fara dezbatere si vot in parlament.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Pe cine vizeaza noul pachet de sanctiuni americane contra Rusiei, emis pe 1 mai. Apar si firme din China, Slovacia, Belgia si Turcia

La 1 mai, Departamentul Trezoreriei SUA a impus noi sanctiuni impotriva a sute de companii…

23 de minute ago

Soferii de taxi din Londra au dat in judecata Uber pentru concurenta neloiala si cer 250 de milioane de lire sterline despagubiri

Uber se confrunta cu un proces in urma caruia ar putea plati sute de milioane…

23 de minute ago

O gradina zoologica din Rusia a trimis pe frontul din Ucraina doi pauni pentru „a inspira trupele care lupta”

O gradina zoologica din Rusia a incercat sa isi faca partea sa in razboiul tarii…

O oră ago

Premiera in stiinta: savantii au reusit sa reconstituie chipul unei femei de Neanderthal, dupa mai multe fragmente craniene

Oamenii de stiinta au realizat o reconstructie remarcabila a modului in care ar fi aratat…

52 de minute ago