externe

Parlamentul georgian retrage controversatul proiect de lege privind „agentii straini” pe fondul protestelor in masa

Partidul politic „Visul georgian”, „Fortele populare” si majoritatea parlamentara au retras proiectul de lege privind agentii straini, care a provocat proteste masive in Georgia, potrivit unei declaratii publicate joi dimineata, scrie Glavcom.

„Observam ca proiectul de lege adoptat a provocat dezacorduri in societate. Masinaria de minciuni a reusit sa prezinte proiectul de lege intr-o lumina negativa si sa induca in eroare o anumita parte a publicului. Proiectului de lege i-a fost atasata eticheta falsa de „lege rusa”, iar adoptarea acestuia in prima lectura a fost prezentata in ochii unei parti a societatii ca o abatere de la cursul european”, se arata in declaratie.

„Ar trebui sa avem grija la pacea, linistea si dezvoltarea economica in tara noastra, precum si de progresul Georgiei pe calea integrarii europene. Prin urmare, este necesar sa cheltuim energia fiecaruia dintre concetatenii nostri nu pentru confruntare, ci pentru dezvoltarea tarii in directia corecta”, – se arata in declaratia publicata de „Visul Georgian”.

In acelasi timp, autoritatile intentioneaza sa explice mai bine societatii la ce a servit acest proiect de lege dupa ce emotiile se vor calma.

„Georgia va mentine pacea si stabilitatea si va continua sa se indrepte cu demnitate spre Europa, ceea ce reprezinta o alegere fundamentala a societatii georgiene”, se mai arata in declaratie.

Marti, Parlamentul Georgiei a adoptat in mod neasteptat in prima lectura o lege privind agentii straini, care este similara cu legislatia rusa care vizeaza limitarea influentei occidentale. Acest lucru a provocat proteste spontane si ciocniri in fata parlamentului, in timpul carora politia a folosit gaze lacrimogene si, ulterior, a folosit in mod activ tunurile cu apa pentru a dispersa mitingul. Peste 60 de persoane au fost retinute.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

3 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

4 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

3 ore ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

4 ore ago