Categories: externe

Partidul de guvernamant din Ungaria vrea „alungarea” din tara a ONG-urilor finantate de Soros

Orice organizatie a societatii civile care primeste finantare de la miliardarul George Soros ar trebui ‘alungata’ din Ungaria, a afirmat marti un vicepresedinte al partidului de guvernamant Fidesz, potrivit Reuters, citata de Agerpres.

Premierul ungar Viktor Orban a fost criticat in tara si in strainatate pentru campania sa impotriva organizatiilor non-guvernamentale, care a inceput in 2014, a implicat zeci de ONG-uri si a durat mai mult de un an. Nu au fost descoperite nereguli.

Orban a spus ca organizatii ale societati civile primesc fonduri straine pentru a „coordona fluxurile de refugiati si pentru a impulsiona imigratia”.

Szilard Nemeth, vicepresedinte al Fidesz, a spus intr-o conferinta de presa, conform site-ului televiziunii HirTV, ca Soros „dirijeaza marele capital global si corectitudinea politica spre Ungaria” si ca ONG-urile pe care le-a finantat el s-au amestecat in politica.

„Aceste organizatii trebuie impinse inapoi cu toate instrumentele disponibile. Si cred ca trebuie alungate, iar acum, odata cu alegerea noului presedinte (al SUA, Donald Trump — n.r.), conditiile internationale sunt potrivite pentru acest lucru”, a afirmat Nemeth, conform unei inregistrari video postate pe site-ul HirTV.

Purtatorul de cuvant al guvernului, Zoltan Kovacs, a precizat pentru Reuters ca, in calitate de parlamentar si vicepresedinte al Fidesz, Nemeth exprima opinia formatiunii si ca pozitia guvernului a fost explicata si de Orban intr-un interviu pentru site-ul 888.hu.

Orban a declarat in decembrie pentru site-ul 888.hu ca Soros va fi ‘alungat’ din fiecare tara europeana si ca ONG-urile vor fi verificate pentru a se vedea ce interese reprezinta.

„Anul care vine va reprezenta alungarea lui Soros si a puterilor pe care el le simbolizeaza”, a afirmat premierul ungar.

Conform calendarului de pe site-ul parlamentului privind legislatia ce va fi discutata, alesii urmeaza sa voteze asupra extinderii declaratiilor obligatorii de venit ale directorilor de ONG-uri.

„Nu stim exact ce planuieste guvernul impotriva organizatiilor societatii civile, insa nu ne temem de ultimele comentarii”, a postat pe Facebook grupului de aparare a drepturilor omului TASZ, una dintre organizatiile nonguvernamentale finantate partial de Soros.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

5 ore ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

11 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

11 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

9 ore ago