Partidul-stat. Un jurnalist de la Radio Romania a prezentat mitingul PSD: „O clipa istorica, Craiova sustine PSD! Trebuie sa fim o forta, sa fim puternici impreuna”

politica

Mitingul PSD de la Craiova a fost prezentat de catre un jurnalist platit din bani publici. Este vorba despre Dan Pasarin de la Radio Craiova, filiala a postului Radio Romania Actualitati. 

„Am venit aici sa facem o zi istorica, prezentare candidati ai Partidului Social-Democrat pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai si, pentru prima data, PSD Dolj are candidat pe lista de europarlamentari! Claudiu Mandaaaa este pe locul 3 pe lista de candidati! Romania merita mai mult respect in Europa, Romania merita mai mult.

Sunteti pregatiti pentru un eveniment mare, pentru un moment unic? Da sau nu? Mai cu viata, atunci! Pentru o clipa istorica, Craiova sustine PSD! Craiova sustine, Doljul sustine, Craiova este aici pentru Claudiu Manda, Claudiu Manda! Repetam! Craiova sustine Claudiu Manda. Daca o sa va intoarceti, nu o sa vedeti capatul, asa ca trebuie sa fim o forta, sa fim puternici impreuna”, a strigat Pasarin de pe scena mitingului PSD de la Craiova.

Pasarin este angajat Radio Romania Actualitati, post finantat din bani publici. Regulamentul Societatii Romane de Radiodifuziune le interzice insa angajatilor sa „isi exprima public apartenenta sau convingerile politice”.

“Este incompatibila cu statutul de jurnalist de radiodifuziune orice persoana care isi exprima public apartenenta sau convingerile politice sau care desfasoara activitati politice, inclusiv activitati de consultanta, imagine, comunicare in favoarea unei entitati politice”, se arata pe site-ul Societatii Romane de Radiodifuziune.

Intr-un comunicat transmis redactiei aktual24.ro, Grupul Pentru Libertatea de Expresie in Societatea Romana de Radiodifuziune (GPLESRR) tine sa se delimiteze de acest tip de comportament.

„Ne delimitam de slugile de partid din Radio Romania, institutie condusa, inca de comunistul, Georgica Severin, numit de PSD in fruntea institutiei! Nu dorim ca Societatea Romana de Radiodifuziune sa mai fie tarata in dictatura Dragnea, nu dorim ca institutia sa mai practice o politica editoriala anti-europeana, anti-democratica! Georgica Severin, cel care dispune de un buget de milioane de euro, din bani publici, in interes personal si de partid, este un dictator sinistru, care trebuie demis de urgenta!

Pentru a-i multumi lui Liviu Dragnea ca i-a dat o sinecura la SRR si un salariu de peste 7000 de euro pe luna, Georgica Severin isi trimite un jurnalist sa prezinte mitingul PSD de la Craiova. Redactorul, Dan Pasarin, de la Radio Craiova, un apropiat al lui Georgica Severin si al PSD se urca pe scena si prezinta triumfal mitingul de la Craiova, facand politica, cu acordul sefului SRR. Este fara precedent!”, se afirma in comunicat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: