Partidul viperelor. Serban Nicolae o impinge pe Dancila sa-si rupa gatul: „Daca tot este liderul autoritar al PSD, ar trebui sa-si asume candidatura la Presedintie”

politica

Senatorul PSD, Serban Nicolae, aflat intr-un turneu prin Transilvania, a declarat sambata, pentru Agerpres, ca e constient ca nu va fi nominalizat de partid pentru a intra in competitia pentru prezidentiale, iar premierul Viorica Dancila ar trebui sa-si asume ferm candidatura.

„Cea ce se intampla in ultima perioada ma face sa cred ca nu am cum sa obtin o asemenea nominalizare. De altfel, eu voi fi plecat din tara la momentul Congresului PSD, moment in care se va lua o asemenea decizie si mie greu sa cred (…). Eu nu ma retrag niciodata dintr-o functie, dintr-o cursa, eu nu plec niciodata dupa ce m-am asezat la linia de start, sa ma ridic, sa intorc spatele, sa spun: ma retrag ! Dar, acum e imposibil sa cred, dupa ce CEX-ul a luat decizia revocarii mele din functia de lider de grup al senatorilor PSD, o luna mai tarziu, pe baza de masuratori de intentii de vot si de popularitate, de cota de incredere, decide sa ma sustina pentru functia de presedinte al Romaniei” a spus Serban Nicolae.

El a subliniat ca premierul Viorica Dancila ar trebui sa-si asume clar candidatura, nu doar prin declaratii de conjunctura.

„Toate declaratiile din ultima vreme intra in cea ce eu am numit politica momentului, politica de oportunitati, de conjunctura. Mi-e greu sa fac socoteli in termenii acestia, pentru ca, repet, vorbesc de functia de presedinte a Romaniei. (…) Mi-e greu sa ma incadrez in limite conjuncturale, in limite de moment, de imagine, de politica adaptata clipei. Eu cred ca declaratia doamnei Dancila ar trebui gandita in cheia in care, daca tot este liderul autoritar al PSD, ar trebui sa-si asume aceasta candidatura, dar nu din perspectiva faptului ca partidul i-o cere pentru ca functia de presedinte presupune mai degraba rolul de locomotiva si nu de vagon impins din spate, de vagon care merge in directia care te duce valul sau impingatorul. Dimpotriva! Ar trebui sa fie omul care da directia, care da forta, care arata drumul cel bun si care isi atrage sprijinul si suportul celorlalti, iar atunci candidatura, din punctul meu de vedere, ar trebui regandita in acesti termeni. Nu poti sa fii convingator daca transmiti imaginea ca o faci de nevoie, pentru ca ti-o cer altii! Pentru ca esti impins de la spate si n-ai incotro si trebuie sa mergi in directia respectiva” a declarat Serban Nicolae.

Mai mult despre: ,

Comentarii: