externe

Partizanii au aruncat in aer masina unei „tradatoare” din Melitopol. Aceasta „raspandeste propaganda rusa printre copiii ucraineni” – Video

In Melitopol, oras din Ucraina ocupat de Rusia, o masina apartinand „sefei” departamentului de educatie din cadrul administratiei de ocupatie a explodat joi dimineata, anunta un Centrul de Rezistenta al Ucrainei din Ucraina.

Explozia a avut loc in apropierea colegiului industrial si economic, fiind distrusa masina unei colaboratoare locale, Olena Sapurova, care este implicata in implementarea „programului educational rusesc”, care de fapt raspandeste propaganda rusa printre copiii ucraineni.

In urma exploziei, ea nu a fost ranita, dar a primit motive pentru a-si regandi comportamentul, precizeaza site-ul.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat telefonic miercuri cu mai multi lideri straini pentru a cere ajutor impotriva Rusiei, care este pe cale sa anexeze mai multe regiuni din Ucraina, transmite Reuters.

Zelenski a discutat cu oficiali de cel mai inalt nivel din Regatul Unit, Canada, Germania, Turcia si alte tari, solicitand mai mult sprijin militar si sanctiuni mai dure impotriva Moscovei, iar ulterior le-a multumit pentru sustinere.

Dupa convorbirea cu sefa guvernului britanic, Liz Truss, liderul de la Kiev a scris pe Twitter ca „apararea si ajutorul financiar pentru Ucraina trebuie intensificate, ca reactie”.

Intr-un alt dialog, presedintele a obtinut promisiunea cancelarului german Olaf Scholz ca sprijinul financiar, politic si umanitar al Berlinului pentru Ucraina nu va slabi.

Scholz a mai spus ca Germania va continua sa sustina, inclusiv prin livrarea de armament, apararea suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei, a comunicat un purtator de cuvant al guvernului german.

„Va multumesc tuturor pentru sprijinul clar si fara echivoc. Va multumesc tuturor ca ne intelegeti pozitia”, a declarat ulterior Zelenski intr-un mesaj video transmis miercuri noaptea. „Ucraina nu poate si nu va tolera nicio incercare a Rusiei de a ocupa vreo parte a pamantului nostru”, a mai spus el.

Kievul si Occidentul au condamnat ca simulacre de consultare populara referendumurile ilegale din regiunile ucrainene Lugansk, Donetk, Zaporojie si Herson, prin care Rusia incearca sa justifice anexarea acestora.

Statele Unite au informat ca, in colaborare cu aliatii si partenerii, intentioneaza sa impuna Rusiei costuri economice mai mari, iar executivul Uniunii Europene a propus noi sanctiuni. ;

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Pretul saormelor s-a dublat in Germania, problema a fost dezbatuta chiar si de cancelarul Scholz. Un nou termen isi face loc in politica germana: donerflatia

In Germania, doner kebab (similar cu faimoasa saorma din Romania), odinioara accesibil, a devenit emblema…

2 ore ago

Romanca, legaturi cu cartelul Sinaloa din Mexic. A fost arestata in Spania intr-o afacere cu o cantitate uriasa de droguri

Politia spaniola a anuntat joi confiscarea a 1.800 de kilograme de metamfetamina pe care unul…

28 de minute ago

Cine sunt primarii care au atras finantari-record din PNRR (P)

Primarii USR au profitat din plin de fondurile europene din PNRR, programul facut de USR…

48 de minute ago

Ambasadoarea SUA, nevoita sa dezminta un fake news lansat de Ciolacu. Cand vor reusi romanii sa scape de vize pentru SUA, cel mai devreme

Ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec, l-a contrazis pe premierul Marcel Ciolacu, care sustinea ca romanii vor…

O oră ago

Unde au gresit garzile de corp ale lui Robert Fico: „Era haos acolo, acest lucru e evident si este vorba despre un esec”

Mai multi experti din Slovacia au criticat joi masurile de securitate pentru protectia premierului Robert…

2 ore ago