Patru adolescenti bulgari au fost retinuti dupa ce au ucis un om al strazii in Dortmund

externe

Patru adolescenti de nationalitate bulgara au fost retinuti, sambata, de politia germana pentru uciderea unui barbat fara adapost langa gara din Dortmund, informeaza Novinite.

Victima, identificata ca fiind cetatean polonez, ar fi fost implicata intr-o altercatie aprinsa cu patru minori bulgari in apropierea portului din Dortmund. Martorii i-au descris pe adolescenti ca fiind extrem de agresivi, tensiunile crescand rapid. Baiatul de 13 ani l-ar fi injunghiat de trei ori pe barbat si apoi, cu ajutorul celorlalti trei, l-ar fi impins in canal. Desi victima a reusit sa iasa din apa cu greu, a decedat din cauza ranilor la scurt timp dupa aceea.

Intregul incident a fost surprins de camerele de supraveghere din gara, ducand la retinerea rapida a faptasilor.

Cu toate acestea, din cauza varstei suspectului, care are sub 14 ani, acesta nu va fi judecat pentru faptele sale. Ceilalti trei adolescenti implicati au 14 si 15 ani.

Varstele lor ridica intrebari cu privire la responsabilitate si justitie in cazurile care implica minori.

Potrivit statisticilor din landul Renania de Nord-Westfalia, prezentate miercuri, in 2023 criminalitatea in randul copiilor si minorilor a crescut cu 10,8 la suta, la 95.300 de cazuri. Aproape 3.300 de copii suspecti au fost inregistrati pentru infractiuni violente (o crestere de 15,3 la suta) si aproximativ 8.200 de tineri suspecti (o crestere de 9,2 la suta), informeaza WDR.

Cu toate acestea, statisticile nu includ doar omuciderile. Prin urmare, intrebarea: Exista o crestere a crimelor comise de copii si tineri? Nu, a spus psihologul Julia von Weiler pentru WDR. „Din perspectiva mea, cantitatea actiunilor nu a crescut, dar calitatea actiunilor s-a schimbat.”

Cand au loc astfel de acte, ele sunt adesea mai brutale decat acum zece ani. Actele sunt acum filmate si distribuite prin intermediul retelelor sociale, a spus Julia von Weiler. „De fapt, vedem o schimbare in comportamentul faptuitorului”.

Dinamica de grup aparent are un efect agravant. Atacatorii isi filmeaza actiunile si le publica pe internet.

Psihoterapeutul Christian Ludke a declarat pentru WDR in februarie ca a aparut o crestere a lipsei de inhibitie in grup. Tinerii primesc recunoastere prin filmarea actiunilor pe care le impartasesc altora.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: