Pe fondul cresterii taxelor si al taierilor bugetare, guvernul aproba un imprumut de 40 de milioane de euro pentru echipamente destinate Jandarmeriei

news

guvern, imprumut, echipamente, jandarmerie

Jandarmeria va beneficia de mijloace si echipamente suplimentare pentru a interveni la dezastre si situatii critice, in urma unui acord de imprumut de 40 milioane euro cu Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, aprobat de Guvern in sedinta de miercuri.

Potrivit unui comunicat de presa citat de Agerpres, Executivul a aprobat ieri un amendament convenit intre Guvern si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, prin scrisoarea semnata la Bucuresti la 30 iunie 2023 si la 4 iulie 2023, la acordul de imprumut (Proiect privind consolidarea infrastructurii si a pregatirii pentru situatii critice de urgenta) dintre Romania si BIRD, semnat la Bucuresti la 10 iulie 2019.

Amendamentul aprobat se refera in principal la intarirea capacitatii de raspuns a Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane in situatii de urgenta, prin procurarea de mijloace si echipamente suplimentare in cadrul componentei 2 a proiectului – capacitatea operationala si constientizarea publicului, pentru realizarea unor capabilitati de dislocare pe termen scurt pentru 8 grupari de jandarmi mobile, precum si prin introducerea unei noi componente, componenta 4 de raspuns de urgenta in caz de dezastre (CERC).

Implementarea proiectului privind consolidarea infrastructurii si a pregatirii pentru situatii critice de urgenta se asigura de catre de Ministerul Afacerilor Interne. Costul proiectului este de 40 milioane euro si este finantat 100% din imprumut.

Obiectivul principal al acestui proiect vizeaza cresterea rezilientei facilitatilor critice ale Jandarmeriei Romane de raspuns in situatii de urgenta si la dezastre si consolidarea capacitatilor institutionale pentru pregatirea si raspunsul in situatii de urgenta.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: