Pe internet a aparut o petitie in care se cere condamnarea la moarte a „ucigasei de la Mangalia”

news

petitie, condamnare la moarte, ucigasa de la Mangalia, Loredana, Alina

Revoltati de crima de la Mangalia, oamenii cer “condamnarea la moarte” a Loredanei, adolescenta de doar 18 ani, care si-a ucis cea mai buna prietena. Acestia au facut o petitie online in care spun ca “trebuie sa-i facem dreptate acestei tinere”.

“In Romania legile nu sunt cum ar trebui sa fie pentru un criminal. (…) Alina avea visuri mari, isi dorea sa ajunga politista, insa aceasta prietena i-a luat viata si visurile fara ezitare. Aceasta petitie are scopul de a pedepsi agresoarea asa cum merita, de aceea trebuie sa ne unim fortele printr-o singura semnatura pentru a putea sa-i facem dreptate acestei tinere. Haideti, dragi romani, sa fim de partea dreptatii!”, se arata in petitie.

Initiativa este una mai mult simbolica, pentru ca toate tarile din Uniunea Europeana au fost obligate sa se supuna Conventiei Europene a Drepturilor Omului si sa aboleasca pedeapsa cu moartea. Potrivit Codului Penal, pedeapsa pe care o risca Loredana este inchisoare intre zece si 20 ani. Psihologul care a examinat-o pe tanara a cerut o expertiza pshiatrica la Bucuresti, concluzia lui fiind urmatoarea: “nu exista urme de regret, le mimeaza in speranta ca va obtine o pedeapsa mai mica”.

In prezent, Loredana se afla in arest preventiv pentru 30 zile. Mandatul expira la sfarsitul zilei de 5 septembrie, insa nu este exclus sa fie prelungit, mai ales ca aceasta si-a recunoscut fapta. Tanara a primit, zilele trecute, prima vizita dupa gratii. Mama ei a mers pana la Constanta, ca sa o vada si sa stea de vorba cu ea. Aceasta a povestit, printre lacrimi, ca fata i-a cerut iertare, a spus ca ii pare rau si ca nu si-a dat seama ce face. „Cand am intrat, a inceput sa planga. Regrete, regrete, regrete, sa o iert… Ii pare rau. Credeti-ma, sunt terminata, nici nu mai pot vorbi”, a spus mama fetei.

De asemenea, aceasta a povestit ca i-a fost teama sa o intrebe ce s-a intamplat in noaptea fatidica. „Nu am stat mult cu dansa. Nu am intrebat-o ce s-a intamplat in seara respectiva, nu am avut puterea sa aflu raspunsuri. Nu se pune problema de invidie. Nu era violenta, eu o stiu cuminte, nu drogata, cum s-a spus prin presa. Nu am educat-o rau niciodata, am invatat-o de bine. Nu stiu ce a fost intre ele, nu stiu daca Loredana avea probleme acolo. Imi mai povestea ca se certa cu Alina, dar nu de la baieti, din nimicuri. Nu stiu ce s-a intamplat acolo, tot stau si ma gandesc, nu pot sa-mi inchipui. Cred ca a fost un moment de nebunie”, a povestit mama Loredanei, Petronela Sandulachi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: