„Pe romaneste fie spus, in chestiunea refugiatilor, am BELIT-O!”

news

Jurnalistul Ion Cristoiu este pesimist fata de relatia pe care Romania o va avea cu Occidentul in privinta refugiatilor, fiind convins ca ne asteapta vremuri grele.

„Nu cred ca Romania isi va putea permite sa faca nazuri. Si nu numai pentru ca Marile Puteri protectoare ne vor obliga sa acceptam cota, dar si pentru ca atit Klaus Iohannis, cit si Victor Ponta, prin absenta unei pozitii clare fata de chestiunea imigrantilor, n-au pregatit opinia publica pentru a o atitudine ferma a Romaniei.

Din acest punct de vedere, declaratiile de la Cotroceni si de la Palatul Victoria de respingere a cotei sint pe deplin iresponsabile.

(…) Daca nu cedam, se va porni impotriva noastra o campanie mediatica europeana de n-o sa ne vedem. Romania nu e Ungaria sau Polonia, ca sa-si permita a fi rebela Uniunii Europene intr-un moment in care Marile Puteri, incapabile sa gestioneze Criza, sint in stare sa ne impuna refugiati cu tancurile.

Dincolo de efortul insemnat in plan economic, Romania se va confrunta cu o provocare pentru care nu e pregatita de loc.

Refugiatii, asa cum se vede din comportamentul de pina acum, considera ca li se cuvine un tratament aparte, mult mai bun chiar decit al cetatenilor tarilor respective.

Ei nu amintesc prin nimic de refugiatul clasic, cel ramas fara nimic, disperat sa ajunga undeva unde sa aiba un loc in care sa-si puna capul.

Sint agresivi, forteaza cordoanele de politisti, se pricep mai ceva ca specialistii la manipularea presei, lasa impresia ca n-au plecat in bejenie, ci intr-o excursie pentru care au platit bine si, in consecinta, fac scandal daca standardele oferite pe parcurs nu sint la inaltimea banilor dati.

Mai mult ca sigur, urmind pilda rromilor, ei vor invoca tot felul de pretexte pentru a pleca in Vest din Romania.

Si unul dintre aceste pretexte va fi prostul tratament din Romania, persecutiile la care sint expusi zilnic.

Cu o presa mondiala cazuta-n limba dupa refugiati, nu va fi prea greu refugiatilor sa provoace in presa din Vest o campanie menita a dovedi cit sint de persecutati in Romania”, a scris Cristoiu in EVZ.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: