Categories: actualitateexterne

Pedeapsa pentru coruptie. Kim Jong-Un l-a EXECUTAT pe seful armatei nord-coreene

Seful Statului Major al armatei nord-coreene a fost executat in aceasta luna pentru coruptie, a anuntat miercuri agentia de presa sud-coreeana Yonhap, care citeaza surse anonime.

Potrivit DPA, citata de Agerpres, generalul Ri Yong-gil a fost executat saptamana trecuta. El fusese numit in 2013 si a fost vazut insotindu-l pe liderul nord-coreean Kim Jong-un in timpul inspectiilor militare pana luna trecuta, dar nu a participat la sedinta comuna a conducerii Partidului Muncitorilor si a armatei nord-coreene, organizata saptamana trecuta, si nici la lansarea unei rachete cu raza lunga de actiune, in urma cu trei zile.

Presa oficiala nord-coreeana l-a mentionat pe generalul Ri Myong-su printre participanti, in locul generalului Ri Yong-gil. Acesta din urma isi exprimase dezacordul fata de recentele numiri ale unor responsabili politici in posturi importante din conducerea armatei nord-coreene. De asemenea, este posibil ca el sa fi cazut victima jocurilor de culise vizand inlocuirea sa.

Anul trecut, in jurul datei de 30 aprilie, ministrul apararii nord-coreean de la acea vreme, Hyon Yong-chol, a fost executat folosindu-se un tun antiaerian, dupa ce a provocat iritarea lui Kim Jong-un intrucat adormise in timpul unui eveniment militar si nu executase unele dispozitii primite.

De la inceputul anului, alti 15 demnitari nord-coreeni au fost executati, potrivit serviciilor de informatii sud-coreene.

In 2013, Kim Jong-un a ordonat executarea unchiului sau Jang Song-thaek (unul dintre mentorii sai), acuzat de tradare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

7 ore ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

14 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

14 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

11 ore ago