„Penalul lui Oprisan, a furat din conserve”. Cine conduce Spitalul Judetean Vrancea in plina epidemie

news

Manager al Spitalului Judetean „Sf. Pantelimon” din Vrancea este in acest moment un fost condamnat penal pentru gainarii, Constantin Mandrila. Acesta a fost instalat de Marian Oprisan in functie si a ramas neclintit la conducerea spitalului din 2012.

Constantin Mandrila a fost condamnat pentru furt in 2005, pe cand indeplinea functia de secretar al prefecturii Vrancea. El a furat din ajutoarele destinate sinistratilor.

„Mandrila a fost implicat intr-un dosar de furt in 2005, cand in apartamentul sau au fost gasite 150 conserve din carne de porc insemnate, fiind ajutoare din rezerva de stat a Romaniei. Acestea au ajuns la el acasa prin intermediul soferului, cativa vecini au vazut, s-au revoltat, au confiscat o conserva si au facut o reclamatie la politie”, scria jurnalista Silvia Vranceanu in 2012.

Mandrila a primit o condamnare de 3 luni cu suspendare.

Cu toate acestea, cu sustinerea puternica a lui Marian Oprisan, Mandrila a fost instalat in functia de manager al Spitalului Judetean Vrancea. La concurs, el a obtinut nota 9,58, in conditiile in care lucrarea i-a fost corectata de colegii sai de la Partidul Social Democrat.

„Pe scurt, PSD a pus un penal, un hot, in fruntea celui mai mare spital din Vrancea si-l tine acolo de 7-8 ani. Si, nuca de pe coliva: cel care a semnat ordinul de numire a lui Mandrila la sefia SJU Vrancea este….dr.Raed Arafat, pe atunci ministru al Sanatatii. Din nou, multumesc Marian Oprisan, hotiile astea pesediste imi scapasera! Cu alde Mandrila ne luptam cu covid-19”, subliniaza jurnalistul Mircea Marian pe Facebook.

Marian Oprisan a anuntat, luni, ca Spitalului Judetean de Urgenta ”Sf. Pantelimon” Focsani i-au fost alocate 11 milioane de lei pentru diminuarea epidemiei de COVID-19 in Vrancea.

„In cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Judetean din data de 30 martie 2020, organizata in mediul online, s-a aprobat alocarea a peste 11 milioane de lei pentru Spitalul Judetean de Urgenta ”Sf. Pantelimon” Focsani pentru diminuarea epidemiei de COVID-19 in Vrancea.

Din acesti bani se vor plati materialele si echipamentele contractate deja de Spitalul Judetean, dar se vor mai achizitiona si alte aparate si materiale de protectie necesare, in aceasta perioada de criza pandemica, astfel incat unitatea sanitara sa fie pregatita pentru a trata cazurile de pacienti infestati cu noul coronavirus”, a anunta Oprisan pe pagina sa de Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: