Pensiile speciale au crescut in acest an cu 822 de lei, de 137 de ori mai mult decat pensiile romanilor obisnuiti. Claudiu Nasui: „Un sistem creat de PSD-PNL”

politica

Pensia speciala medie a crescut, in primele noua luni din acest an, de 137 de ori mai mult decat pensia medie a romanilor obisnuiti, transmite deputatul USR Claudiu Nasui, fost ministru al Economiei.

„Privilegiul lor este povara noastra. In primele 9 luni din 2022, pensionarii speciali au devenit tot mai bogati. Pensia speciala medie a crescut cu 822 de lei, iar pensia medie a bunicilor nostri a crescut doar cu 6 lei. Cifrele oficiale ne arata adevarata prioritate a sistemului de pensii publice. Un sistem creat de PSD-PNL in care pensia speciala medie creste de 100 de ori mai mult decat pensia medie a romanilor obisnuiti”, scrie Nasui, pe Facebook.

El mentioneaza ca in campanie reprezentanti ai coalitiei aflate la putere au promis ca vor desfiinta pensiile speciale, dar ca acum nu fac acest lucru, desi „au voturile sa treaca orice lege vor”, chiar si sa modifice Constitutia.

„De ce? Pentru ca insusi statul este condus de speciali. Acum e mai clar ca niciodata. Ganditi-va ca insusi prim-ministrul Romaniei are o pensie speciala mai mare decat salariul. Acum 5 ani am introdus alaturi de Cristina Pruna si de colegii din USR primul proiect de desfiintare a pensiilor speciale. Proiectul a fost criticat, apoi comasat cu o alta initiativa neconstitutionala a PNL, votat in Parlament, dupa care declarat neconstitutional”, mentioneaza Nasui.

Potrivit acestuia, privilegiile „sunt un cost pe care il suporta contribuabilii” prin taxe si impozite. El estimeaza, de asemenea, ca aceste taxe si impozite vor mai creste.

„Ca sa fie clar, privilegiile sunt un cost pe care il suporta contribuabilii prin toate taxele si impozitele pe care le platesc. Taxe si impozite care au crescut recent si vor mai creste. Privilegiul unora este povara altora. Fiecare leu dat ca pensie speciala trebuie luat prin taxe si impozite sau imprumutat. Cum se face ca pentru a reduce impozitarea muncii nu sunt bani, dar pentru pensii speciale se gasesc intotdeauna?”, se intreaba deputatul USR.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: