externe

Pensionara din Rusia: „Acum avem o problema cu romanii si cu Moldova. Toti trebuie distrusi, si Polonia”

Rezultatul actiunilor propagandei de stat din Rusia a creat stupoare pe retelele de socializare din Ucraina si Europa. 

„Iata ce cred oamenii obisnuiti din Rusia despre statele vecine precum Ucraina, Polonia, Moldova sau statele baltice”, a scris analistul Alex Kokcharov pe Twitter, prezentand o inregistrare cu oameni intervievati pe strada.

„Daca ne face rau Polonia acum? Acum avem o problema cu Moldova si cu romanii. Ce treaba are Polonia cu asta? Dar si polonezii sunt niste nenorociti, tatal meu a fost pe acolo jumatate din razboi, a spus despre ei… Ucrainenii sunt Gestapo, tot vestul Ucrainei e plin de ei, si polonezii sunt nationalisti”, a declarat pensionara.

Intrebata daca ar trebui inceputa o noua operatiune speciala, femeia a confirmat: „Toti trebuie rasi de pe fata pamantului, toti ucrainenii, si copiii lor, sunt putregai, toata populatia. Inclusiv Polonia. Toti ucrainenii trebuie distrusi, inclusiv copiii lor. Putregaiul s-a intins prea mult si acum nu ne mai iubesc”.

In urma cu cateva saptamani, trupele rusesti au folosit pentru prima data o arma noua si destul de periculoasa impotriva Ucrainei – bombe  UPAB-1500B (index K029B) de 1.500 kg, anunta Defense Express, citata de Pravda Ucraina.

Prima utilizare a acestui tip de bombe a fost inregistrata in urma cu cateva saptamani impotriva unei tinte din regiunea Cernihiv. Potrivit presei, unul dintre fragmente avea ramasite ale unui marcaj care corespunde cu UPAB-1500B.

Versiunea de export a acestei munitii  cu indicele K029BE a fost aratata pentru prima data la expozitia MAKS 2019 de catre dezvoltatorul GNPP „Region”, care face parte din corporatia Tactical Armaments.

In acelasi timp, s-a raportat ca aceasta bomba a fost deja testata, a inceput sa fie utilizata de Fortele Aerospatiale ale Federatiei Ruse si a primit primele comenzi de export.

„UPAB-1500B este de tip planor, este echipata cu un sistem de navigatie inertiala si prin satelit si are un focos cu o greutate de 1.010 kg, conceput pentru a lovi tinte bine protejate. Bomba poate fi lansata la 40 km de tinta, pentru asta purtatorul trebuie sa se ridice la o inaltime de 14 km”, scrie publicatia.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

25 de minute ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

19 minute ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

O oră ago

Tecuci: Un barbat s-a spanzurat pe o insula de pe raul Siret. El avea 47 de ani

Doua echipaje de pompieri de la Detasamentul Tecuci intervin, duminica seara, in cazul unui barbat…

33 de minute ago

Romania va produce si ea drone militare, la Brasov. Acord semnat de Carfil cu Periscope Aviation din Statele Unite

Drone militare urmeaza sa fie produse si in Romania, se anunta intr-un comunicat oficial transmis…

44 de minute ago